Noul ambasador al Germaniei vizitează Sibiul

Ambasadorul Republicii Federale Germania la București, E.S. Cord-Hinrich Meier-Klodt, se află la Sibiu în perioada 2-3 martie.

Cord-Hinrich Meier-Klodt / foto: Ambasada RFG

În perioada șederii sale la Sibiu, diplomatul german are întâlniri la Prefectura și Consiliul Județean Sibiu, precum și la Primăria municipiului Sibiu, potrivit unor surse. De asemenea, sunt programate întâlniri cu reprezentanții Clubului Economic German din Sibiu, precum și vizite la reprezentanții minorității germane. Ambasadorul Meier-Klodt va susține și o conferință de presă, în această dimineață, la Consulatul German din Sibiu, pe care Mesagerul de Sibiu o va transmite în ediția electronică.

În vârstă de 59 ani, Cord Meier-Klodt a studiat filosofia, pedagogia și romanistica la Universitățile din Hamburg, Paris și Grenoble, iar în diplomație lucrează din 1987.

După mai multe stagii profesionale în Europa Centrală și de Est, dar și în Orient, Meier-Klodt a fost desemnat, anul trecut, reprezentantul special al preşedinţiei germane a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, iar noua provocare din cariera sa a început pe 9 ianuarie 2017, odată cu numirea în funcția de ambasador la Bucureşti.

2 Comments

  1. Ambasadorul e un fel de prefect, asa-i? Cineva il plateste ca sa reprezinte, dar deciziile oricum se iau peste el. Si popa din Alamor are mai multa autoritate.
    Pacat, chiar am avea nevoie sa-i traga de urechi si cineva din afara pe Dracnea & co…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*