Noul bilanț al îmbolnăvirilor cu coronavirus și al deceselor în Sibiu

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 20608 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 35 de persoane). Până la data curentă au fost vindecate 14957 de persoane, iar 747 persoane au decedat (3 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 242 de persoane, dintre care pe ATI 27 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 196 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 856 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 685 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 49 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 51 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 134 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 110 forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.247 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 128 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 279 de mijloace de transport, din care 41 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 99 de sancțiuni contravenționale în valoare de 57.000 de lei.

În noaptea de 6/7 martie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Sibiu, au depistat 5 persoane care participau la o petrecere într-un imobil de pe raza orașului Copșa Mică. Cu această ocazie, s-au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 50.000 de lei, evenimentul fiind întrerupt.

Alte sancțiuni aplicate de către polițiștii sibieni în ultimele 24 de ore:

–                           67 de sancțiuni în valoare de 4.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           27 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

Polițiștii locali au verificat 213 persoane și au aplicat 1 sancțiune contravențională cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

În cursul zilei de 7 martie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate două avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 6 persoane și 1 societate comercială. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*