Noul mall, la un pas de DEZASTRU! Cinci persoane au ajuns la spital

Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, aseară, după ce au fost expuse la substanțe necunoscute, probabil gaze toxice, în complexul comercial Promenada Sibiu, a anunțat Spitalul Județean Sibiu.

„Ieri, între orele 22.52 și 23.53, la UPU Sibiu au fost aduse cinci persoane, patru bărbați și o femeie cu vârste între 18-52 ani, care au acuzat stări de rău, motivul prezentării fiind posibila expunere la gaze toxice.  Pacienții au fost preluați de personalul medical, au primit îngrijiri medicale de specialitate și au fost monitorizați timp de câteva ore, fiind diagnosticați cu expunere involuntară la substanță necunoscută. Nu a fost nevoie de internare, toți pacienții au plecat cu recomandări medicale”, a precizat Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

Trei pompieri dintr-un serviciu privat au fost transportaţi, aseară, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după ce au evacuat oamenii din noul mall de la Podul Gării, inaugurat recent fără să aibă autorizaţie de securitate la incendiu, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu.

„ISU Sibiu a fost sesizat cu privire la existenţa unei situaţii de urgenţă mall-ul din Sibiu. La faţa locului au intervenit peste 25 de pompieri militari, trei autospeciale SMURD şi autospeciala de salvare victime multiple, o autospecială CBRN, o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare. Mall-ul a fost evacuat preventiv şi momentan specialişti CBRN evaluează situaţia existentă. Trei persoane de sex masculin din serviciul privat de pompieri au primit îngrijiri medicale şi au fost transportaţi la UPU Sibiu pentru investigaţii suplimentare”, a anunţat ISU Sibiu, citat de Agerpres.

Mall-ul din Sibiu a fost evacuat din cauza unor scăpări de dioxid de carbon de la centrala frigorifică a unui hipermarket, potrivit primelor informaţii furnizate de echipele de intervenţie.

O persoană a simţit un miros suspect și a sunat la 112, a declarat şeful ISU Sibiu, colonelul Cosmin Balcu. „Au scăpări de substanţe, cred că CO2, şi am evacuat mall-ul şi intrăm să vedem ce substanţe sunt”, a afirmat Balcu, pentru AGERPRES.

Contactat de AGERPRES, directorul centrului comercial, Dorinel Udma, a explicat că nimeni nu a avut de suferit, iar evacuarea a fost făcută ca o măsură de siguranţă. „Am luat decizia pentru a nu intra oamenii în panică. Şi, oricum, era ora închiderii”, a explicat reprezentantul centrului comercial.

Proprietarii centrului comercial Promenada Sibiu, inaugurat în 14 noiembrie, au fost amendaţi imediat după inaugurare, cu suma de 50.000 de lei, pentru că au deschis magazinele fără să aibă autorizaţie de securitate la incendiu, potrivit unui comunicat de presă al ISU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*