Noul pod vechi

Urmează reparații generale la podul Maria Tereza, un pod vechi de peste 100 de ani.

Primăria Sibiu a semnat ieri, 3 octombrie, contractul pentru realizarea documentației în vederea efectuării reparațiilor capitale la podul peste Cibin din dreptul străzii Gladiolelor, numit Maria Tereza sau „podul de piatră“.

Trei luni la dispoziție

Astfel, în termen de trei luni, firma SC Grafisis SRL Sibiu va preda Primăriei documentația necesară pentru contractarea următoarelor lucrări de reparații, rezultate în urma expertizei tehnice efectuate: repararea carosabilului și a trotuarelor prin refacerea umpluturii, a suprafeței de rulare și a trotuarelor, utilizând piatra cubică, realizarea iluminatului public si arhitectural cu corpuri LED, conservarea elementelor arhitecturale ale podului, protecția sau relocarea rețelelor gaz, curent, apă și canalizare, fibră optică, respectiv refacerea semnalizării rutiere pe pod.

Atenție la patrimoniu!

În selecția proiectantului, municipalitatea a impus condiția ca acesta să aibă experiență în reparația capitală a unui monument istoric, respectiv proiectarea să fie realizată de un arhitect atestat de Ministerul Culturii, condiție pe care firma contractată o întrunește.

„Continuăm să îngrijim patrimoniul istoric al orașului și vom executa lucrări de reparații capitale la podul Maria Tereza, construit în 1908 cu parapeți și stâlpi ornamentali specifici acelei vremi și păstrați până astăzi. Odată reabilitat, podul va fi o nouă legătură rutieră între cartierele Terezian și Țiglari și centrul orașului, decongestionând astfel celelalte artere. Reabilitarea podului se leagă în mod natural și de amenajarea malurilor râului Cibin prin crearea de piste pentru biciclete, un proiect pe care deja l-am inițiat în sensul obținerii finanțării din fonduri europene”, a precizat primarul Astrid Fodor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*