Noul prefect susţine construcţia viitorului spital judeţean lângă aeroport

Maria Minea este primul prefect al judeţului care a declarat că susţine construcţia viitorului spital judeţean lângă aeroport şi autostradă, pe locul deţinut deja de către Consiliul Judeţean, care a comandat şi actualizarea studiului de fezabilitate.

„Am înţeles că au fost discuţii între Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean din care a reieşit că amplasamentul a fost stabilit de către Consiliul Judeţean, deci propunerea dânşilor a fost luată în considerare. Cred că este o variantă bună, este alegerea cea mai bună şi că la această dată demersurile sunt în fază de întocmirea studiului de fezabilitate”, a declarat ieri Minea, la prima ședință a Colegiului Prefectural pe care a prezidat-o.

Fostă asistentă medicală în tinereţe, Maria Minea susţine că actualul Spital Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu nu respectă standardele de calitate, fiind vorba de multe clădiri vechi care fie au fost modernizate, fie urmează să fie reabilitate.

„Condiţiile în care se desfăşoară actul medical în clădirea în care funcţionează Spitalul Judeţean sunt improprii, în sensul în care – cel puţin eu aşa am informaţii şi am înţeles – circuitele necesare unei asemenea structuri nu sunt conform standardelor care sunt cuprinse în actele normative care reglementează această situaţie. Din câte am înţeles, clădirea spitalului este afectată într-un procent important de igrasie şi evident că asta presupune ca imobilul respectiv să suporte nişte lucrări de reabilitare complexe sau, cea mai bună variantă, construirea unui spital judeţean care să corespundă standardelor de funcţionare după legea care este în vigoare, Legea 95, şi care să ne aducă nouă, cetăţenilor judeţului Sibiu (…), servicii de calitate la standardele pe care le găsim şi în ţările UE”, a mai spus Maria Minea, citată de Agerpres.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*