Noul rector, pe scena dialogului

„Academism. Calitate. Comunitate” este tema conferinței speciale FITS și TNRS din luna februarie, care îi va aduce față în față pe Constantin Chiriac, director general al Teatrului Național „Radu Stanca“ din Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, și profesorul Sorin Radu, rectorul proaspăt ales al universității sibiene.

Evenimentul va avea loc vineri, 28 februarie, de la ora 18.00, la Spațiul Habitus, și va fi transmis în direct pe pagina Facebook.com/MesagerulSB.

În vârstă de 49 ani, Sorin Radu este profesor universitar doctor în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Domeniile sale de interes științific vizează istoria României în secolele XIX-XX, istoria partidelor și doctrinelor politice, cultura politică și modernizarea în România modernă și contemporană, istoria sistemelor electorale din Europa Centrală și de Sud-Est, precum și istoria regimurilor comuniste din Europa de Est.

Sorin Radu

Până în prezent, Sorin Radu a scris trei volume despre mecanismele politicii românești de-a lungul istoriei, o monografie dedicată lui Vespasian Erbiceanu, a coordonat alte 16 volume centrate în jurul acelorași preocupări și a publicat peste 50 de articole cu caracter științific în reviste academice naționale și internaționale de prestigiu. De asemenea, a participat la numeroase conferințe științifice în străinătate și a activat ca editor-șef al revistei „Studia Universitatis Cibiniensis. Series Historica“ din 2008 până în prezent.

Începând cu aprilie 2020, Sorin Radu va fi noul rector al ULBS.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*