Noul spital județean Sibiu pus pe linie moartă de către guvernarea PNL/PSD (CP)

După ce doar acum două săptămâni a fost lansat, în conferință de presă de către Daniela Câmpean, „anunţul de intenţie privind achiziţia lucrărilor de execuţie”, astăzi aflăm că finanțarea pentru noul spital județean Sibiu a fost tăiată din PNNR prin hotărâre de guvern.

În cazul în care criteriile de eligibilitate prevăzute de forma actuală a actului se mențin, județul Sibiu va rămâne cel mai probabil fără fonduri pentru realizarea principalului obiectiv asumat de PNL, în fața sibienilor.

În cuvinte mai simple, nu există bani alocați sau surse de finanțare pentru noul spital județean.

Radiografia promisiunilor liderilor naționali și locali ai PNL de-a lungul anilor:

În vara anului 2020, vicepremier în funcție fiind, Raluca Turcan declara “Guvernul României este partenerul Sibiului în construcția noului Spital Județean!”.

Tot cam pe atunci Florin Cîțu sublinia cu tărie: “Nu doar îmi asum un spital nou la Sibiu, l-am inclus în PNRR. Cred că va fi primul spital din țară”.

În 2021 președinta Consiliului Județean, Daniela Câmpean, ne anunța: “Am fost informați oficial că noul Spital Județean Sibiu este inclus pentru finanțare prin PNRR și astfel mai facem un pas important pe drumul nostru pentru construcția acestuia.”.

În această linie lungă de promisiuni, eșecul politic al liderilor locali PNL este lamentabil, orice declarație ulterioară ar urma. Poate așa scăpăm și noi de o temă de campanie electorală ce trenează de mai bine 20 de ani, care s-a materializat până acum într-un panou pe un câmp.

USR-PLUS Sibiu

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*