Novak, la Turul Ciclist al Sibiului: Suntem înaintea multor ţări din Balcani

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism (FRC), Eduard Novak, a declarat aseară că România are trei competiţii internaţionale, ceea ce o situează înaintea multor ţări din Balcani, precum Ungaria, Bulgaria, Serbia sau Republica Moldova, însă este nevoie de mai mulţi sportivi români. 

Întrebat ce aşteptări trebuie să aibă cei care iubesc ciclismul de la viitorul acestui sport, Eduard Novak a spus: „Eu cred că România are foarte multe competiţii internaţionale, trei la număr anul acesta. Suntem în faţa multor ţări din Balcani, în faţa Ungariei, a Bulgariei, a Serbiei, a Moldovei şi a altor ţări care în urmă cu zece ani erau înaintea noastră. Mă bucur pentru faptul că, organizatorii şi aceşti oameni cărora le place ciclismul au început organizeze competiţii. (…) De ce nu, de anul viitor să avem şi Turul României. Am avea patru competiţii internaţionale. (…) Cumva, trebuie să avem mai multe echipe româneşti, mai mulţi sportivi români şi să ajungem la un echilibru între competiţii internaţionale şi echipe. Asta ar fi idealul. Am ajuns să avem mai multe tururi internaţionale decât Rusia, nu este normal”.

Eduard Novak va lua startul astăzi, în Prologul Turului Ciclist al Sibiului, ca lider al echipei Tuşnad Drag Cycling Team, singura echipă continentală din România. Gruparea harghiteană, condusă de fostul campion paralimpic Eduard Novak, va miza în Turul Sibiului pe o tripletă argentiniană, respectiv Hugo Velazquez – Ruben Ramos – Facundo Lezica, completată de sprinterul rus Leonid Krasnov şi de tânărul Laszlo Peter (18 ani).

Novak a declarat că nu se pot emite pretenţii la podium, dar echipa se va bate pentru etapele intermediare la sprint şi căţărare. „În mod realist nu putem emite pretenţii la podium în clasamentul general individual sau pe echipe, dar ne vom bate pentru puncte în etapele intermediare la sprint şi căţărare, sper să obţinem măcar un tricou într-una din zile. În calitate de preşedinte al federaţiei pot spune că Turul Sibiului este un eveniment frumos, organizat la cel mai înalt nivel. Gradul de dificultate este însă momentan unul ridicat pentru sportivii români. Pentru ei este totuşi o şansă unică să conştientizeze realitatea în compania unor ciclişti de top din lume. Sper ca în scurt timp să reluăm organizarea Turului României şi să progresăm valoric”, a declarat Eduard Novak, într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Tuşnad Drag Cycling Team va concura la Turul Sibiului într-o companie selectă cu trei echipe pro-continentale şi 16 echipe continentale. Printre participanţi se numără şi Naţionala României.

”De 18 ori campioni naţionali şi dubli campioni mondiali, americanii de la UnitedHealthcare reprezintă cea mai titrată echipă prezentă vreodată pe plaiurile mioritice. Ei îl vor avea în echipă pe columbianul Daniel Jaramillo, rutier ce a câştigat în weekend Turul Ungariei, competiţie unde a luat startul şi Tuşnad Drag Cycling Team. România va mai fi reprezentată şi de echipa naţională, unde lider este Eduard Grosu, proaspăt campion naţional la contratimp”, se mai arată în comunicat.

Cei 114 sportivi înscrişi în cursă vor avea de parcurs 734 kilometri, proba regină fiind şi anul acesta căţărarea pe Transfăgăraşan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*