Nu doar orașele mari pot fi smart

Avrigul a devenit primul oraş din România cu o populaţie sub 15.000 de locuitori care le oferă cetăţenilor un instrument electronic de comunicare, dar şi un ghid turistic digital al regiunii de la poalele Făgăraşului. Avrig City App a fost lansat oficial cu ocazia Festivalului „Ţara Oltului în Produse şi Tradiţii“. Interfaţa aplicaţiei este modernă, uşor de utilizat şi combină mai multe funcţionalităţi: cea de raportare din partea cetăţenilor şi cele care presupun informări oficiale, informaţii utilitare sau trimiterea de notificări din partea Primăriei.

Avrig City App a fost lansat oficial duminică, 17 octombrie, cu ocazia Festivalului „Ţara Oltului în Produse şi Tradiţii“ din Bradu. Ea poate fi descărcată gratuit din Google Play şi Apple Store.
Aplicaţia oficială a oraşului Avrig şi a localităţilor aparţinătoare este un instrument util de planificare a unui sejur în Avrig şi împrejurimi care oferă informaţii
actualizate despre obiectivele turistice din zonă, restaurante şi unităţi de cazare.

Modernă şi uşorde utilizat


Interfaţa aplicaţiei este modernă, uşor de utilizat şi combină mai multe funcţionalităţi: cea de raportare din partea cetăţenilor şi cele care presupun informări oficiale, informaţii utilitare sau trimiterea de notificări din partea Primăriei.
Avrig City App permite raportarea oricărui neajuns către administraţia publică locală: gunoaie aruncate la întâmplare, spaţii verzi neîngrijite, gropi în asfalt, defecţiuni la sistemul de iluminat public, maşini parcate ilegal, copaci căzuţi, construcţii ilegale, cazuri sociale etc. Nu ai nevoie de mai mult de două minute
pentru a scrie şi trimite un raport. „Pentru a îmbunătăţi interacţiunea dintre avrigeni şi primărie, Avrig City App oferă posibilitatea de raportare a incidentelor prin două
click-uri, direct de pe telefonul mobil. Atât locuitorii Avrigului, cât şi cei din localităţile aparţinătoare pot trimite sesizări legate de domeniul
public, salubritate, ordinea şi liniştea publică, utilităţi, protecţia mediului şi altele. Sesizările sunt preluate direct de echipa primăriei, urmând să fie rezolvate în cel mai scurt timp posibil. Modulul permite comunicarea directă, astfel că persoana care trimite sesizarea este informată de statusul procesului de soluţionare până la finalizarea acestuia. Angajaţii primăriei primesc de asemenea detalii despre locul sesizării, informaţii şi imagini“, au explicat reprezentanţii firmei Eventya, care a dezvoltat aplicaţia.

Interacţiune digitală

Cetăţenii pot veni oricândcu sugestii privind îmbunătăţirea aplicaţiei şi a serviciilor oferite prin intermediul acesteia.
„Părerea ta contează!” nu mai reprezintă un clişeu, ci devine un trend aplicat atât de marile companii, cât şi de instituţiile publice. Notorietatea unui loc, a unui
produs sau a unui eveniment este validat de recenziile celor care interacţionează cu
acestea. Primăria oraşului Avrig oferă un exemplu prin măsurarea gradului de satisfacţie al cetăţenilor. Avrigenii pot răspunde la întrebări legate de necesităţile lor din formularul accesibil direct din Avrig City App.

Informare permanentă

De asemenea, cu ajutorul aplicaţiei, poţi descoperi cu uşurinţă punctele de interes
aflate în imediata proximitate şi poţi vizualiza pe o hartă, unde se află cele mai apropiate bănci, baruri, restaurante, pensiuni, clinici, magazine sau puncte de prim ajutor.
Aplicaţia Avrig City App vine cu un calendar cultural actualizat, cei interesaţi putând afla cu uşurinţă, informaţii privind locul de desfăşurare, locaţie sau modul de acces la orice eveniment local. Primăria Avrig a conceput două secţiuni de informare permanentă a cetăţenilor.
Aceştia pot citi ultimele ştiri şi informaţiile utilitare de interes public, despre locurile de muncă disponibile sau întreruperile în alimentarea cu energie electrică. Notificările se trimit constant pentru a ţine cititorii la curent cu noutăţile din oraş.
Tot aici se găsesc şi paginile dedicate instituţiilor, unităţilor de învăţământ, asociaţiilor sau bibliotecii oraşului. Avrig City App înglobează şi agenda culturală a evenimentelor organizate în zonă. Bursa locurilor de muncă, festivaluri, târguri sau concerte locale sunt anunţate în lista evenimentelor.

Susţinere pentru turismul local

 

Din Avrig şi împrejurimi se desprind zeci de poteci ce împânzesc văile şi crestele Făgăraşului. Zona este arhicunoscută datorită turismului montan, dar şi pentru numeroasele pensiuni primitoare. Drumeţiile ghidate, echitaţia, ciclismul sunt doar câteva dintre activităţile pe care oaspeţii regiunii le pot încerca. Restaurantele sunt pregătite să domolească pofta de mâncare provocată de aerul proaspăt de munte cu bunătăţi din bucătăriaŢării Făgăraşului. Operatorii HORECA din zonă pot fi găsiţi în Avrig City App şi pot fi contactaţi direct din aplicaţie. Mai mult, oaspeţii pot oferi recenzii locurilor vizitate şi pot împărtăşi paginile preferate pe canalele de socializare. Primăria Avrig oferă un exemplu excelent de parteneriat public-privat prin colaborarea cu Asociaţia Valea Avrigului, responsabilăde conţinutul turistic din aplicaţie.
Totodată, Primăria pune la dispoziţia operatorilor turistici platforma Avrig City
App, aceştia asigurând la rândul lor promovarea aplicaţiei. Asociaţia creează şi
oferă periodic articole creative despre activităţi şi informaţii de interes pentru turişti, dar şi localnici.
Peisajul oraşului străjuit de crestele munţilor pare desprins dintr-o poveste. Primăria Avrig valorifică peisajul feeric prin conţinut media de calitate, rezultat în urma colaborării cu profesionişti din domeniu. Conţinutul vizual contribuie mult la calitatea aplicaţiei şi a website-ului, încă un exemplu pozitiv oferit de Primăria Avrig.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*