Nu se învață minte! Posibile tragedii evitate pe șosele, în weekend

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit vineri seară, în municipiul Sibiu, pentru control, un autoturism condus pe strada Grigore Ionescu de către un bărbat în vârstă de 45 de ani, din orașul Cisnădie.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a rezultat într-o concentrație de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Tot sub influența alcoolului a fost depistat un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Micăsasa, care, sâmbătă noaptea, a condus un autoturism pe strada Principală din localitatea de domiciliu, având o concentrație de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior recoltării probelor biologice, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Duminică, în jurul orei 05,30, polițiștii rutieri medieșeni au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Carpați din municipiul Mediaș.

Cu această ocazie, s-a constatat că la volanul autoturismului se află un bărbat în vârstă de 40 de ani, domiciliat în Bazna, care nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*