„Nu vă fie frică, poporul se ridică“

Gw4GzNp2_Bst-6TZuc-ItX5OTDKJodjpYOV-HG6w77MCâteva sute de oameni, majoritatea tineri, s-au strâns aseară în faţa sediului Primăriei Sibiu din Piaţa Mare. Ca şi celelalte seri, cei prezenţi au aprins lumânări în memoria celor decedaţi în incendiul din clubul Colectiv din Bucureşti. Aproape fiecare protestatar şi-a chemat rudele şi prietenii, iar cei mai mulţi au explicat că s-au strâns după ce au văzut apelurile de pe reţelele de socializare. Unii au venit cu steaguri, alţii cu pancarte sau cu lozinci împotriva politicienilor şi a Bisericii Ortodoxe, cerând și demisia patriarhului Daniel. Printre participanţi au putut fi văzuţi şi tineri liberali, dar şi consilierul municipal Dragoş Floarea (ALDE), potrivit Agerpres. „Am ieşit în stradă şi la Revoluţie şi nu numai“, a spus el, întrebat de de ce a ieşit să protesteze. La locul protestului, formaţiuni de jandarmi au supravegheat mulţimea, însă nu au existat incidente nedorite.

La închiderea ediției, numărul sibienilor de la protestul care a pornit din Piaţa Mare şi a continuat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu se apropia de 1.000, ca și în seara precedentă. Încolonaţi, manifestanţii cu steaguri şi pancarte solicitat schimbarea întregului sistem politic românesc. Printre lozincile cele mai frecvente se numără: „Nu vă fie frică, poporul se ridică“, „Corupţia ucide“ sau „Hoţii“. Manifestanţii au pornit spre principalele artere ale oraşului, Calea Dumbrăvii şi Bulevardul Mihai Viteazu.

Unii dintre manifestanți au cerut și „demisia urgentă“ a președintelui Ioan Cindrea de la șefia Consiliului Județean. „Dl. Ioan Cindrea e condamnat penal la un an de închisoare, nu mi se pare normal ca eu să fiu condus de cineva care are o condamnare“, motivează unul dintre ei.

Proteste împotriva clasei politice, având printre obiective demisia Parlamentului, vor avea loc și în această seară, ele fiind anunțate pe rețelele de socializare în municipiile Sibiu și Mediaș, dar și în orașul Avrig.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*