Număr impresionant de oameni înșelați cu locuri de muncă la Sibiu! E de ordinul miilor

Procurorii și polițiștii audiază 90 de persoane la Sibiu, după ce au găsit 4.000 de oameni înșelați cu locuri de muncă în străinătate. Anchetatorii au indicii că numărul victimelor depășește 10.000 de persoane.

39 de percheziții au fost azi la locuințele unor persoane și la sediile a 13 societăți comerciale din Sibiu, Teleorman și Hunedoara, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în înșelăciune, cu consecințe deosebit de grave.

În total, 90 de persoane sunt audiate în acest caz.

Conform DIICOT, Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie 2014 și până acum, în Sibiu au fost înființate mai multe societăți comerciale, administrate de aceleași persoane, care se ocupau de plasarea forței de muncă în străinătate și care, de fapt, nu au avut niciun moment intenția desfășurării efective a activității, ci doar inducerea în eroare a persoanelor de bună-credință, pentru obținerii de foloase necuvenite.

Suspecții postau anunțuri pe diferite site-uri de profil din România prin care promiteau locuri de muncă în condiții avantajoase în străinătate, convingându-i telefonic pe cei interesați să se prezinte la sedii, unde, pentru sume cuprinse între 400 – 700 de lei, ofereau garanția găsirii unui loc de muncă. În realitate, persoanele respective nu au făcut nimic pentru obținerea locurilor de muncă.

Până acum s-a stabilit că au fost prejudiciate aproximativ 4.000 de persoane, de la care au fost încasați peste 2.000.000 de lei. Există însă indicii că, în realitate, numărul victimelor ar fi mult mai mare, de peste 10.000 de persoane.

Anchetatorii au găsit la percheziții 200.000 de lei, documente, zeci de telefoane mobile și suporturi de stocare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*