Nuntă în pandemie

Indiferenţa faţă de măsurile restrictive a transformat darul de cununie în amendă!

37 de sibieni, care petreceau la o cununie într-o curte din Scoreiu, au fost amendaţi de poliţişti.

„În cursul zilei de 14 noiembrie, în jurul orei 11,00, în curtea unui imobil din localitatea Scoreiu, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Porumbacu de Jos au depistat 37 de persoane care participau la un eveniment privat (cununie). Cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale din IPJ Sibiu, persoanele în cauză au fost identificate şi sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 26.250 de lei pentru participarea la activităţi în spaţiul privat pentru care au fost instituite restricţii, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020”, se precizează într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Judeţul Sibiu înregistrează în continuare o rată de infectare cu SARS-CoV-2 de peste 8 la mia de locuitori, în timp ce municipiul Bucureşti se păstrează la o incidenţă de peste 5 la mia de locuitori, potrivit raportării transmise, astăzi, de Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit GCS, pe primul loc la nivel național se situează judeţul Sibiu, cu o rată de infectare de 8,32 la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă, când a înregistrat 8,17. De la debutul pandemiei și până azi, în județul Sibiu s-au înregistrat 10.360 cazuri.

De mâine, municipiul Sibiu, oraşele Cisnădie şi Tălmaciu şi comuna Şelimbăr intră în carantină pentru două săptămâni.

Judeţul Cluj se situează pe locul doi, cu o incidenţă de 7,56 la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua anterioară când a avut 7,66 la mia de locuitori.

Municipiul Bucureşti are o incidenţă de 5,16 la mia de locuitori, în scădere uşoară faţă de sâmbătă, când a avut 5,18 la mia de locuitori.

Totodată, o rată de infectare mare se înregistrează şi în judeţele Timiş – 6,69, Braşov – 6,16, Alba – 6,04, Sălaj – 5,88, Bihor – 5,77, Arad – 5,67.

Judeţele cu incidenţă mică a cazurilor de infectare la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni, sunt Vrancea -1,64, Vaslui – 1,89, Olt – 1,87, dar niciunul dintre judeţele ţării nu se mai află în zona verde.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*