Nunțile și botezurile, INTERZISE! Certificatul verde devine OBLIGATORIU pentru aproape orice activitate

Nunțile și botezurile vor fi interzise chiar și pentru persoanele vaccinate începând de luni, a anunțat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila. Certificatul verde, obligatoriu cu excepția magazinelor și farmaciilor.

Certificatul verde devine astfel obligatoriu de luni în aproape toate locurile.

„În afară de magazinele alimentare, de farmacii, în toate celelalte instituţii, şi în instituţii publice pentru toţi vizitatorii care se duc în administraţia publică centrală şi locală. Şi în sfera privată probabil o să propunem, pentru birouri, pentru clădiri, firme care au mai mult de 50 de angajaţi – pentru cei care sunt vizitatori”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, la Digi 24, conform hotnews.ro.

Această măsură va fi impusă doar vizitatorilor, nu și angajaților.

„Pe partea de evenimente private – nunţi, botezuri şi orice fel de evenimente va fi o interdicţie totală. Aici şi cei care sunt vaccinaţi sau au certificatul verde vor fi supuşi la această măsură. Realitatea ne-a arătat că nu am reuşit să controlăm. Vor fi interzise evenimente private, nunţi botezuri, onomastică, orice altceva, că e spaţiu închis sau deschis.

La partea de spaţii cultuale, în mod sigur doar pentru cei vaccinaţi şi este în discuţie să coborâm procentul, pragul spectatorilor la evenimentele culturale – de la 50% la 30%, vom vedea mâine. Aici mai comportă discuţii, dar se va permite doar pentru cei vaccinaţi”, a mai spus Cseke Attila.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*