O altă viziune asupra vieții universitare și a carierei de cercetător

Noaptea Cercetătorilor 2017 a mobilizat și în acest an echipele de cercetători, profesori, elevi, studenți și voluntari pentru a întâmpina cu bucurie sibienii.

Sub genericul „Întâlnire cu știința”, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu, Primăria municipiului Sibiu, Inspectoratul Școlar al județului Sibiu și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, cu sprijinul unor sponsori generoși și al instituțiilor media din județ, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a dedicat ziua de 29 septembrie unui adevărat maraton al cercetării, cu intenția de a propune o altă viziune asupra vieții universitare și a carierei de cercetător.

Așteptări mari

Eforturile organizatorilor sunt concentrate pentru conturarea unui proiect strălucit, care să depășească performanțele înregistrate în anii precedenți. Programul Nopții Cercetătorilor 2017 este complex, include demonstrații tehnice, experimente culinare, expoziții, concursuri, spectacole cu roboți, vizite în laboratoare, încercări de redescoperire a istoriei, demonstrații de utilizare a unor piese de echipament militar antic, multiple jocuri și concursuri. Descoperirea tuturor activităților poate fi făcută printr-un tur al celor peste 100 de standuri, din locațiile Universității „Lucian Blaga” și ale Cercului Militar Sibiu, după festivitatea de deschidere care va avea loc vineri 29 septembrie 2017, ora 15, în Aula „Avram Iancu” situată în cadrul Facultății de Litere și Arte.

Premii importante

Noaptea Cercetătorilor 2017 va fi deschisă cu premierea echipelor de tineri cercetători participanți la Concursul „Sibiul cercetătorilor – știință, tehnologie și cultură”. Competiția adresată tinerilor cu imaginație, pasionați de știință și cercetare a generat și în acest an interesul tinerilor de toate vârstele. Concursul propune sporirea interesului tinerei generaţii pentru domeniile ştiinţific, tehnic și cultural, având ca tematică exemplificarea prin tehnici vizuale a modului în care rezultatele diverselor cercetări şi experimente pot avea efecte vizibile asupra dezvoltării şi prosperităţii oraşului Sibiu. Premii generoase, în valoare totală de 10.000 de lei, vor fi oferite public proiectelor câștigătoare: premiul pentru fiecare categorie – gimnaziu, liceu, facultate; premiul premiul pentru echipa cu cel mai inovativ proiect; premiul pentru echipa cu cel mai bine realizat film de prezentare; premiul pentru echipa cu cel mai aplicativ experiment; premiul pentru cea mai amuzantă idee de proiect; premiul pentru cel mai popular proiect. Cadrul didactic care va avea înscrise cât mai multe echipe va fi răsplătit cu premiul „Cel mai activ profesor”.

Programul activităților și harta locațiilor pot fi accesate pe site-ul cercetare.ulbsibiu.ro/nc.html

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*