O asociație îl numește pe Bogdan Trif „turist pe fotoliul de ministru”!

Proiectul de dezvoltare a zonei turistice din Masivul Făgăraș este asumat de ministrul Bogdan Trif fără nici un drept, susține Lucian Dumitra, președintele ADI Monte Făgăraș Bîlea – Capra.

Lucian Dumitra

„În ultima perioadă, dl. ministru al Turismului, sibianul Gheorghe Bogdan Trif, face tot felul de declaraţii nerealiste, ba chiar dezinformează opinia publică referitor la dezvoltarea proiectului de infrastructură turistică pe care România îl așteaptă de peste 40 de ani. Nu mai tolerăm declarațiile politicianiste, lipsite de acoperire, ale încă unui turist pe fotoliul de ministru. Bogdan Trif nu face decât să manipuleze opinia publică prin diverse moduri și căi ce nu onorează demnitatea unui ministru. Aportul la acest proiect al ministrului sibian este zero! Accept oricând un dialog public pe tema proiectului la invitația domnului ministru”, a anunțat Dumitra, într-un comunicat de presă, după ce ministrul Trif a anunțat că domeniul schiabil din Munții Făgăraș se află în procedură de trasare a caietului de sarcini, premergătoare licitației.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Monte Făgăraș Bîlea – Capra are ca scop realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare de interes inter-regional, regional, zonal sau local, în vederea creării, modernizării și reabilitării infrastructurii turistice de pe teritoriul administrativ al următoarelor primării: Avrig, Porumbacu de Jos, Cîrțișoara și Arpașu de Jos din județul Sibiu, Arefu, Albești, Cicănești, Sălătrucu, Valea Iașului din județul Argeș, respectiv Ucea, Viștea și Drăguș din județul Brașov.

Demersurile pentru valorificarea potențialului turistic al Masivului Făgăraș au început în 1969, când Consiliul de Miniștri a hotărât construirea Transfăgărășanului.

„Se are în vedere realizarea a 150 km de pârtii de schi și dezvoltarea unei stațiuni cu capacități de cazare de peste 50.000 de locuri. Putem afirma că zona Transfăgărășan din masivul Făgăraș poate deveni prima destinație turistică din turismul montan românesc și din sud-estul Europei”, a declarat Lucian Dumitra.

În urma demersurilor făcute de ADI Monte Făgăraș Bîlea – Capra, propunerea de proiect a fost asumată, în 2017, de Ministerul Turismului, condus la acea dată de Mircea Titus Dobre, fiind inclusă în masterplanul investițiilor în turism. În 2018, Guvernul a completat lista proiectelor strategice de investiții care urmează a fi pregătite și atribuite în parteneriat public-privat cu proiectul „Un nou complex turistic pentru schi în masivul Făgăraș“. Cu toate acestea, proiectul nu se regăsește între cele opt proiecte anunțate zilele trecute de ministrul Bogdan Trif, acuză conducerea ADI Monte Făgăraș Bîlea – Capra.


Comunicatul integral remis de MONTE FĂGĂRAȘ BÎLEA CAPRA

One Comment

  1. Pingback: Sibiu | Ziarul Mesagerul – Ministrul Turismului răspunde criticilor pe tema domeniului schiabil Bâlea: Prima condiție pentru finanțare este depunererea documentației conform legii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*