O delegație din Landul Brandenburg, așteptată la Sibiu

În cadrul mai larg al parteneriatului dintre Regiunea Centru și Landul Brandenburg, precum și în urma vizitei secretarului de stat Anne Quart, responsabilă pentru domeniul Afacerilor Europene în cadrul Ministerului pentru Justiție, Europa și Protecția Consumatorului, Regiunea Centru și județul Alba primesc vizita unui grup de tineri din Landul Brandenburg, pentru a crea o punte peste generații, printr-un schimb educațional cu elevii din Sebeș.

Liceul ‘Dr. Wilhelm Polthier’ din Wittstock și Liceul German Sebeș vor demara un parteneriat comun, ca urmare a unei vizite de documentare a unei delegații germane reprezentând acest liceu, condusă de dr. Eva-Maria Vanino, însoțită de încă două cadre didactice și cinci elevi. Scopul lor este de a crea cadrul în care cele două unități de învățământ pot să colaboreze, deoarece în urmă cu doar două săptămâni Anne Quart a vizitat școala parteneră din Sebeș și a discutat despre sistemul de învățământ din România, potrivit unui comunicat de presă al ADR Centru.

 

Programul cadrelor didactice și al elevilor din Wittstock cuprinde un tur ghidat în orașul Sebeș și în împrejurimi, o vizită la Mănăstirea Râmeț, o excursie la Sibiu și o vizită la o biserică fortificată, reabilitată recent cu fonduri nerambursabile.

foto: Alex Dima

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*