O desfătare vizuală prin intermediul pixelilor, în acest week-end, la Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu

Imagini clasice și avangardiste, realități și reverii surprinse cu precizia pixelilor, istorii și emoții ale artiștilor fotografi din 41 de țări, toate așteaptă publicul sibian în cadrul Salonului Internaţional de Artă Fotografică.

Ediția din acest an marchează 20 de ediții neîntrerupte, deschizându-și porțile duminică, 6 octombrie, ora 12, la Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei Sibiu.

Frumusețea lucrărilor aflate pe simeze va încânta privitorii atât prin complexitatea compozițiilor, cât și prin efortul artiștilor fotografi de a pune în valoare farmecul și frumusețea vieții. Privite cu ochii sufletului, fotografiile alese trezesc sentimente greu de descris; speranța copilăriei, liniștea senectuții ori culoarea anotimpului devin trăiri efective ce înalță sufletul spectatorului.

Cu ocazia vernisajului, va avea loc și premierea celor mai buni autori, moment mult așteptat de către toți participanții. În acest an, printre câştigători se numără cinci români. Între aceștia se află și sibianul Jeno Major, care a obţinut două binemeritate medalii: o medalie de aur și una de bronz.

La a 20-a ediție a salonului sibian, tradiționala secțiune „Open” este completată de secțiunile „Portrait” și „Photo Travel”, cea din urmă fiind foarte potrivită pentru orașul nostru. „Sibiu, oraș turistic recunoscut internațional, singurul cotat cu 3 stele Michelin din România, cunoaște importanța unei perspective fotografice inspirate, fiind un oraș fotogenic și o sursă continuă de material pentru ochiul profesionist al celui din spatele camerei. Secțiunea Travel a Salonului va fi cu siguranță un prilej să vedem și alte destinații turistice percepute prin lentila aparatului de fotografiat, o călătorie vizuală prin lume și locurile sale frumoase. Succes Salonului Internațional de Artă Fotografică 2019! Felicitări organizatorilor pentru consecvența cu care, an de an, oferă publicului o întâlnire cu fotografia ca artă”, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Vizitatorii pot admira până în data de 13 octombrie o varietate largă de fotografii artistice, de la portrete atent elaborate la peisaje magnifice, imagini care surprind  aspecte din viaţa rurală, ori din viața animalelor sălbatice. Salonul poate fi vizitat în mod gratuit în timpul programului Centrului de Informare Turistică, de luni până vineri, între orele 9.00 și 17.00, sau sâmbăta şi duminica între orele 9.00 și 13.00.

Organizat de Fotoclubul ORIZONT şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, evenimentul este finanţat de Primăria municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu, Ministerul Tineretului şi Sportului, precum și de Consiliul Judeţean Sibiu, sub patronajul următoarelor organizații: Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP), Photographic Society of America (PSA), Global Photographic Union (GPU), International Union of Photographers (IUP), Asociaţia Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*