O elevă din Sibiu, ambasador al luptei împotriva schimbărilor climatice

Cinci elevi de gimnaziu provenind de la școli din județele Sibiu, Galați, Botoșani, Teleorman și din municipiul București au primit titlul de ambasadori onorifici ai luptei împotriva schimbărilor climatice în anul 2017.Copiii sunt laureații concursului Tinerii Ambasadori în Lupta cu Schimbările Climatice 2017. Gala de premiere a acestui concurs a avut loc pe 8 iunie, la București, în prezența E.S. Stella Ronner Grubacic, ambasadorul Olandei în România, Dumitra Mereuță, consilier al Ministrul Mediului Apelor si Pădurilor, Lavinia Andrei, președintele Fundației TERRA Mileniul III, împreună cu profesori și elevi participanți în proiectul Tinerii Ambasadori în Lupta cu Schimbările Climatice.

Concursul ‘Tinerii Ambasadori în Lupta cu Schimbările Climatice’ s-a desfășurat la nivel național, în perioada 1 aprilie — 26 mai, iar elevii de gimnaziu au fost chemați să-și folosească imaginația pentru a crea o campanie de informare asupra efectelor produse de schimbările climatice și a modului de combatere a acestora.
Cei mai buni ambasadori, care s-au dovedit talentați comunicatori, arătând că știu să trimită mai departe mesajul despre importanța unui mediu sănătos, sunt:

  • Marele Premiu: GABOR Larisa, clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială Nr. 23 din Sibiu
  • Premiul I, clasa a V-a ADĂMIȚĂ David Ștefan de la Școala Gimnazială Nr. 22 din Galați
  • Premiul I, clasa a VI-a: BUCATARIU Ilinca de la Școala Gimnazială Nr. 7 din Botoșani
  • Premiul I, clasa a VII-a: KOVACI Andreea Cristina de la Liceul Marin Preda, din București
  • Premiul I, clasa a VIII-a: ANDREI Bianca de la Școala Gimnazială Nr. 2, din Videle, județul Teleorman

‘Trăim vremuri în care schimbările climatice reprezintă probabil cea mai mare provocarea a oamenilor de pe toate meridianele. Pentru țara mea și pentru mine personal, aceasta este o preocupare continuă. Tocmai de aceea ne-am bucurat sa putem sustine un astfel de proiect și să vedem că există atât de mulți copii inteligenți și creativi preocupați de acest subiect. Îi felicit din suflet și am încredere că ei, generația tânără, vor face din această planetă un loc mai bun. Stă în puterea lor”, a precizat Stella Ronner Grubacic, ambasadorul Olandei în România, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Lucrarea Larisei Gabor din Sibiu a fost distinsă cu Marele Premiu

Totodată, Lavinia Andrei, președintele fundației TERRA Mileniul III, a declarat: ‘Cu toate că a fost o primăvara foarte plină pentru elevi și profesori, ne-am bucurat că am avut aproximativ 200 de profesori înscriși la cursurile de schimbări climatice pe care le-am organizat iar aceștia au explicat foarte bine aceste concepte elevilor, astfel că în cele aproximativ 180 de lucrări primite, mesajul copiilor participanți a fost foarte clar, făcând foarte grea munca juriului care a trebuit să desemneze câștigătorii. Proiectul Tinerii Ambasadori în Lupta cu Schimbările Climatice se dovedește pentru al șaselea an un bun vehicul de pregătire a celor mici pentru provocările pe care viitorul le aduce din punct de vedere climatic.’

Lucrările care au ajuns în finală pot fi vizualizate aici.

Concursul face parte din proiectul cu același nume derulat în perioada noiembrie 2016 — iunie 2017 de TERRA Mileniul III cu sprijinul financiar al Profi România în cadrul programului ‘Împreună cu tine, Profi salvează destine’, Ambasadei Olandei în România și Moore Stephen KSC.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*