O familie de 80 plus

Începutul lui 2019, ca, de altfel, orice început de an înseamnă momente de bucurie, dar și aniversare pentru familia Negrea, în fapt pentru familia fostului arbitru internațional de box sibian, Valer Vasile Negrea.

Valer Negrea

Pe lângă faptul că este unul dintre cei mai apreciați arbitri români de box, Valer Negrea și-a dedicat tot timpul pentru familie. Unul dintre motivele de bucurie a fost, an de an, aniversarea zilei soției sale, Jenia Negrea. Însă în 2019 a fost o aniversare mai aparte, în condițiile în care, în ziua de 2 ianuarie, doamna Jenia Negrea a împlinit frumoasa vârstă de 80 de ani. Valer a împlinit 81 de ani cu câteva luni înainte, în luna mai. Astfel că aniversarea soției  a fost una cu totul deosebită. Mai mult, cei doi aniversează în acest an 58 de ani de căsătorie.

A fost, practic, o mare petrecere, doamna Jenia fiind onorată și de prezența unei formații de dansatorii de la Junii Sibiului, în condițiile în care și Jenia Negrea a activat la Junii Sibiului mai bine de 10 ani.

Jenia Negrea

Aceasta a evoluat și în cadrul formației de dansuri populare din întreprinderea IPAS, unde a lucrat ca funcționară. Familia Negrea are un băiat, Eugen Valer.

Carieră de excepție, dar familia pe primul loc   

Valer Vasile Negrea a avut onoarea de a arbitra meciuri de box interne, dar și internaționale, ale căror protagoniști au fost foștii pugiliști sibieni Horst Strumpf, din păcate decedat de curând, Gheorghe Negrea, fratele și fostul mare boxer al țării, campionii mondiali Mihai Leu și Francisc Vaștag, precum și fostele glorii ale boxului românesc Victor Șchiopu sau Vasile Mârză. Totodată, ani buni a fost arbitru de box la celebra competiție internațională găzduită de România – Centura de Aur, dar și la partide ce au contat pentru participarea la Jocurile Olimpice sau la campionatele europene sau mondiale. În palmaresul său figurează lupte arbitrate și în Ungaria, la competiții internaționale.

Valer Negrea se trage dintr-o familie de boxeri și merită amintit că frații săi, Gheorghe, Dumitru și Nicolae, au practicat acest sport considerat de mulți cel mai nobil. Însă Valer a ales arbitrajul, considerând că nu are toate calitățile pentru a deveni un mare sportiv.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*