O fetiță de 7 luni a murit din cauza gripei! Nu avea alte boli

Gripa și infecțiile respiratorii fac ravagii în această perioadă, primul sezon rece după ce pandemia de COVID-19 s-a încheiat. O fetiță de 7 luni bolnavă de gripă a murit, deși nu avea alte afecțiuni.

Fetița era din Bistrița-Năsăud, județul care a înregistrat în luna ianuarie 13 decese din cauza gripei, potrivit datelor transmise de DSP, scrie bistriteanul.ro.

Conform șefei DSP Bistrița-Năsăud, majoritatea deceselor au fost înregistrate la persoane de peste 65 de ani, care aveau și alte afecțiuni, însă au existat excepții de vârstă.

Printre aceste excepții se numără fetița de 7 luni, care a fost transferată în Cluj la spital, unde a și murit:

„E vorba de un tânăr de 34 de ani cu dizabilități și un bărbat de 55 de ani cu boală neoplazică. A treia excepție e o fetiță de 7 luni, din Dumitra, care a decedat de gripă. Aceasta a ajuns la UPU Pediatrie și a fost internată direct la Terapie Intensivă, iar de acolo a fost transferată de urgență la Cluj. La spitalul din Cluj a și decedat.Noi am testat-o de gripă și rezultatele erau pozitive. Nu era cunoscută cu alte boli sau afecțiuni. Așteptăm și noi rezultatul necropsiei ca să vedem dacă nu a mai fost și altă cauză”, a explicat șefa DSP BN, Anca Andrițoiu, potrivit sursei citate.

Informațiile au fost prezentate în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*