O lucrare de referință pentru Sibiu: „Transilvania. Izvoare de geografie istorică“

Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu organizează un eveniment inedit, prilejuit de lansarea atlasul istorico-geografic al județului Sibiu, un proiect pilot care parte dintr-un program de cercetare mai amplu intitulat „Transilvania. Izvoare de geografie istorică“.

Manifestarea va avea loc vineri, 24 martie, începând cu ora 11, în sala festivă a Bibliotecii Județene ASTRA. La eveniment vor participa reprezentanți ai mediului cultural, academic, ecleziastic și administrativ, care vor beneficia de o prezentare interactivă.

„Atlasul prezintă fiecare localitate din actualul județ Sibiu în formatul urbanistic din timpul primei ridicări topografice a Transilvaniei (1769 – 1773), alături de traducerea descrierilor conținute în Lexiconul lui Ignatz Lenk von Treuenfeld, apărut la Viena, în anul 1839. Lucrarea, de aproape 400 de pagini, este însoțită de o serie de anexe care cuprind informații de ordin geografic, topografic, hidrografic, orografic și statistic realizate pentru toate categoriile de cititori“, susține Dan Nanu, directorul executiv al Direcției Județene pentru Cultură Sibiu.  Atlasul se constituie într-un instrument de lucru pentru cercetători ai domeniului, dar și pentru primării și alte tipuri de instituții ale administrației publice locale și centrale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*