O nouă amânare în procesul lui Cindrea la Înalta Curte

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, va avea parte de sărbători liniștite.

Apelul său de la Înalta Curte de Casație și Justiție va fi judecat pe 25 ianuarie 2016. La termenul de ieri dimineață, Completul de 5 Judecători Penal 2 nu a putut fi legal constituit, surse oficiale motivând că unul dintre judecători s-ar fi îmbolnăvit. „Având în vedere că pentru acest termen unul din membrii completului de judecată se află în imposibilitate obiectivă de prezentare, Completul de 5 Judecători Penal 2 nefiind legal constituit, amână cauza la data de 25 ianuarie 2016, Sala Secţiilor Unite – 103, orele 09,00”, se arată pe portalul online al instanței supreme.

Cindrea a făcut contestaţie în anulare, după ce Înalta Curte l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Dosarul a fost constituit pe 16 septembrie, iar prima înfățișare la Completul Penal 2 a avut loc pe 26 octombrie, pentru discutarea admisibilităţii în principiu a contestaţiei în anulare, când cauza a fost amânată pentru 14 decembrie.

Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu și al organizației județene PSD Sibiu, a fost condamnat în decembrie 2014, de către instanța supremă,  la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

În mandatul său de deputat din perioada 2008-2012, Cindrea își angajase soția la cabinetul parlamentar, creând un prejudiciu de 35.000 de lei. El a fost trimis în judecată în iunie 2014, de către procurorii Parchetului General, dosarul fiind deschis în urma unei sesizări a Agenției Naționale de Integritate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*