O nouă boală provenită din China amenință lumea!

China a emis un avertisment cu privire la o nouă boală care amenință lumea. Autoritățile chineze au interzis consumul anumitor animale după de un caz suspect de ciumă bubonică a fost raportat într-un spital dintr-o regiune nordică.

Conform Antena 3, autorităţile chineze au emis un avertisment cu privire la ciuma bubonică şi au interzis consumul anumitor animale după ce un caz suspect a fost raportat într-un spital dintr-o regiune nordică.

Cel infectat este un bărbat de 55 de ani, diagnosticat cu ciumă bubonică după ce a consumat carne de la un ierpure sălbatic.

Ciuma este o boală infecțioasă gravă cunoscută și ca moartea neagră”. Mortalitatea prin acestă boală este de 30-60%. În secolul 14 au murit circa 50 milioane de oameni.

Alerta de nivelul trei a fost emisă de Comitetul de Sănătate al orașului Bayan Nur la doar o zi după ce un spital a raportat cazul unui pacient care a fost testat pozitiv pentru această boală. Autoritățile în sănătate au interzis vânarea şi mâncarea animalelor care ar putea transmite această boală.

Populaţiei i se cere să raporteze eventualele cazuri suspecte de boală sau febră fără cauze clare şi să anunţe dacă găsesc orice marmotă bolnavă sau moartă.

Oamenii infectați cu acestă bacterie dezvoltă simptome asemănatoare cu cele ale gripei după o perioadă de incubație de 3-7 zile. Cele mai frecvente simptome sunt: apariția bruscă a febrei, frison, durere de cap și a corpului, slăbiciune, greață și vomă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*