O nouă remiză albă cu Poli Iași

CSC 1599 Șelimbăr a încheiat la egalitate, 0-0, cu Politehnica Iași, astăzi, în primul meci din cadrul play-out-ului Ligii 2 la fotbal. Rezultat identic cu cel din decembrie, din ultima etapă din 2021, meci disputat la Avrig. Considerată tot „acasă“, de această dată partida s-a desfășurat pe stadionul Municipal Rm. Vâlcea, soluție de avarie găsită de conducerea clubului din Șelimbăr până la finalizarea lucrărilor la propria arenă.

foto: facebook/FC Politehnica Iasi

Rezultatul nemulțumește în special echipa noastră, aflată în luptă directă cu echipa din Dealul Copoului pentru evitarea barajului. Din păcate, miza punctelor puse în joc și-a pus serios amprenta asupra jocului „călăreților roșii“, care resimt din plin lipsa căpitanului Tătar. Elevii lui Eugen Beza au evoluat prudent, la fel ca de fiecare dată de la începutul anului. Chiar dacă au avut din nou bune ocazii, n-au reușit să spargă gheața nici de această dată, fiind încă în căutarea primului gol din acest an în meciurile oficiale. Un handicap important a fost și locul disputării partidei, „călăreții roșii“ fiind la primul meci disputat la Rm. Vâlcea în calitatea de gazde.

Două bare

După un sfert de oră de tatonare, ieșeanul Muratovic își încearcă șansa (‘13), la capătul unei faze fixe, din fericire trimite alături. Replica vine un minut mai târziu, Telcean, urcat în careul advers, reia cu capul, tot alături.

A mai fost o lovitură de cap, de această dată modestă, semnată de Plohotniuk, după care a venit ocazia meciului pentru CSC Șelimbăr. Ciocâlteu (‘26) a tras la colțul lung, balonul a nimerit bara laterală, iar faza s-a stins. Echilibrul la capitolul oportunități a fost restabilit de Muratovic (‘34) – șut deviat în bară. A reluat în plasă Plohotniuk, golul fiind anulat pe motiv de ofsaid.

Repriza s-a încheiat cu încă o șansă în dreptul echipei noastre (‘42), însă portarul ieșean Brânză s-a dovedit inspirat, reușind să rețină.

Joc de uzură

Tensiunea a crescut și mai mult în actul secund, cele două echipe fiind concentrate pe faza defensivă, pentru a nu primi gol. A rezultat un joc de uzură, desfășurat în special la centrul terenului. În 45 de minute am consemnat doar 4 faze mai periculoase, câte două de fiecare echipă. Mai întâi Antone (‘56) a șutat prin surprindere, peste poartă, apoi Cârstean (‘66) a reluat cu capul, dar Brânză a fost și de această dată la post. A fost ultima ocazie serioasă a Șelimbărului în acest joc, chiar dacă Eugen Beza a încercat să aducă un suflu nou în ofensivă, prin trei mutări: Yazalde în locul lui Ciocâlteu, Mubele în locul lui Yameogo și Rotar în locul lui Cârstean.

Forțarea golului de trei puncte era să ne coste, în minutele 81 și 86, ieșind la rampă Rareș Gal. Mai întâi, portarul nostru s-a redresat pentru a scoate de pe linia porții o minge trimisă cu capul acasă de Crișan, după care s-a întins și a scos de la viclu un șut inspirat al lui Pușcaș.

În teren

CSC Șelimbăr: Gal – Monea, Telcean, Crişan, Arhirii –  Boboc, Yameogo (’62, Mubele) – Ciocâlteu (’73, Yazalde), Curtean, Cârstean (’73, Rotar) – Antone. Antrenor: Eugen Beza.

Poli: Brânză – Kouadio, Cană, Ungurenaşu, Serediuc – A. Stan, Fr. Cristea, Pușcaș, Muratovic (61’, Kamara)  – Plohotniuk (61’, Aftanache), Camara. Antrenor: Costel Enache

Arbitri: Sergiu Anton (Bucureşti) – Marius Marchidanu (Brăila), Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea)

Cartonașe galbene: Boboc, Yameogo / Pușcaș, Plohotniuk

Cine retrogradează

Reamintim, în această ediție de campionat, faza play-out se desfășoară cu două grupe formate, în urma încheierii sezonului regular, din echipele clasate între locurile 7 și 20. Vor fi câte 6 meciuri  de fiecare echipă, în fiecare serie (doar meciuri tur, după program stabilit prin tragere la sorți). Vor retrograda direct în Liga 3 echipele clasate pe locurile 6 și 7 din fiecare grupă. Echipele care vor încheia pe locul 5 vor disputa între ele un baraj în dublă manșă pentru meținerea în Liga 2. CSC Șelimbăr face parte din Grupa A și are ca adversare directe pentru evitarea poziției a 5-a Poli Iași și Poli Timișoara.

Prima etapă din Play-Out, Grupa A: CSC Șelimbăr – Poli Iaşi 0-0, Brăila – Metaloglobus 1-4; Poli Timişoara – Dunărea Călăraşi 3-0

Clasament: 1. Csikszereda – 33 p: 2. Metaloglobus – 31 p; 3. Poli Iaşi – 26 p; 4. Poli Timișoara – 24 p; 5. CSC 1599 Şelimbăr – 24 p; 6. Dunărea Călăraşi – 7 p; 7. Dacia Unirea Brăila – 2 p

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*