O olandeză mărșăluiește peste 2.000 de kilometri pentru câinii fără stăpân din România

Olandeza care mărșăluiește pentru animale ajunge mâine la Sibiu!

Monique Dubbeldam a plecat din Utrecht, Olanda, în data de 26 august 2017, într-un marș de aproximativ 2017 de km, în speranța că efortul ei va ameliora situația câinilor fără stăpân din România.

Fostă polițistă, Monique a fost extrem de impresionată de soarta câinilor care trăiesc pe străzile din țara noastră și a vrut să facă ceva pentru a-i ajuta și pentru a sensibiliza autoritățile  să se implice mai mult pentru rezolvarea acestei probleme. Scopul ei este acela de a strânge câteva zeci de mii de euro pe care să-i doneze asociațiilor care se ocupă cu sterilizarea animalelor. În opinia ei, o campanie serioasă de sterilizare ar reduce considerabil numărul animalelor care trăiesc pe stradă, iar în câțiva ani acest fenomen ar dispărea.

Monique Dubbeldam consideră că autoritățile locale trebuie să ia măsuri pentru ca cei care au animale de companie să le sterilizeze, prevenind astfel abandonarea puilor pe străzi sau și mai rău omorârea lor. Practic, sterilizarea este cea mai eficientă măsură de a controla numărul animalelor dintr-o comunitate.

Monique este însoțită în călătorie de două dintre cățelușele ei, Indy și Faye, adoptate din România, și vor traversa pe jos șapte țări din Europa: Olanda, Germania, Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria și România.

În țara noastră, Monique Dubbeldam se va întâlni cu cele mai implicare organizații din domeniul protecției animalelor de companie, care desfășoară programe de castrări și contribuie astfel la reducerea suferinței acestora.

În Sibiu, Monique Dubbeldam este așteptată de reprezentanții Animal Life cu care va vizita șantierul noului adăpost al asociației și va discuta strategia asociației privind programele de castrări. Va vizita, de asemenea, și Asociația Prietenii Berzelor din Cristian în data de 12 octombrie.

Monique documentează călătoria sa pe pagina de Facebook „Walk For Dogs 2017”, iar călătoria sa va continua, via Brașov, până la București unde este așteptată de alte ONG-uri din domeniu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*