TNRS, succes nebun în Japonia. ”O sală de spectacole din Tokyo se înclină în fața României!“

S-a întâmplat în 23 noiembrie, la premiera spectacolului ”Avarul”, la Tokyo. Reprezentația a primit aplauze furtunoase, iar cel mai în vogă artist de film și teatru al Japoniei și interpretul rolului principal, a oprit aplauzele și a rugat publicul să se încline spre vest, spre direcția în care este România.

Întreaga întâmplare a fost povestită de Constantin Chiriac, Directorul General al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, care s-a arătat emoționat de gestul spectactatorilor niponi. ”Ce omagiu mai frumos poate să primească România decât o sală de 1200 de spectatori, care se înclină în fața triumfului, a talentului și a viziunii în ceea ce înseamnă creația și miracolul produse de mari artiști din Japonia în dialog cu mari artiști din România!?”, a exclamat acesta.
Întregul mesaj al directorului general al TNRS, Constantin Chiriac, Președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu:
”O sală de spectacole din Tokyo se înclină în fața României!
Cum poate fi sărbătorită mai frumos Ziua Națională, decât reluând momentul istoric care s-a întâmplat la premiera spectacolului „Avarul”, din 23 noiembrie, de la Tokyo?! Un spectacol pus în scenă de Silviu Purcărete, scenografia și costumele de Dragoș Buhagiar, muzica de Vasile Șirli, ca urmare a parteneriatului strategic pe care Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu – aflat în subordinea Primăriei și a Consiliului Local Sibiu – l-a făcut cu Tokyo Metropolitan Theatre, grație schimburilor culturale care durează de mai bine de 15 ani.
Publicul a fost atât de entuziasmat de spectacol încât Kuranosuke Sasaki, cel mai în vogă artist de film și teatru al Japoniei și interpretul rolului principal, a oprit aplauzele publicului într-un moment de încântare și i-a invitat în scenă pe cei trei artiști creatori ai spectacolului, care au fost aplaudați îndelung de spectatori și de distribuția adânc plecată în fața lor.
Domnul Kuranosuke Sasaki a oprit din nou aplauzele și a rugat publicul să se încline spre vest, spre direcția în care este România, țara din care vin cei trei artiști și unde este Sibiul, Festivalul Internațional de Teatru și Teatrul Național „Radu Stanca”. Ce omagiu mai frumos poate să primească România decât o sală de 1200 de spectatori, care se înclină în fața triumfului, a talentului și a viziunii în ceea ce înseamnă creația și miracolul produse de mari artiști din Japonia în dialog cu mari artiști din România!?
La mulți ani, România!”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*