O seară ca-n filme!

Solista de jazz Christiana Uikiza, pianistul Horia Mihail, dirijorul Gian Luigi Zampieri şi Orchestra de cameră ICon Arts sunt artiştii invitaţi pe scena Concertului de Anul Nou de la Sibiu. Lor li se vor alătura balerini ai Teatrului de Balet Sibiu sub îndrumarea coregrafei Aleisha Gardner.


Evenimentul este programat în seara zilei de 31 decembrie, ora 18:00, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu şi se va desfăşura respectând normele sanitare în vigoare la acea dată. Biletele se pot achiziţiona online de pe platformele myticket.ro şi entertix.ro, dar şi de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu. Fiecare bilet achiziţionat va aduce o surpriză ascultătorilor.

De pe marile ecrane, în sala de spectacol

Tema celui mai aşteptat concert al sfârşitului de an este „O seară ca-nfilme”. „O seară în care publicul va fi purtat pe aripile muzicii din aria cinematografiei clasice şi moderne”, au anunţat organizatorii. Lucrări faimoase care au făcut înconjurul lumii vor fi interpretate într-o lumină nouă, în acorduri cross-over de jazz, swing cărora li se vor adăuga, nu în ultimul rând, sonorităţi ale muzicii clasice.
Orchestra de cameră Icon Arts, numită recent Ansamblul cameral de muzică nouă al Filarmonicii de Stat Sibiu, va oferi ascultătorilor amploarea fantastică a muzicii de pe marile ecrane, europene sau de peste Ocean, începând cu perioada anilor 50 până în zilele noastre. Orchestra Icon Arts va fi alături de publicul sibian la trecerea dintre ani ca în fiecare dintre cele 12 ediţii ale evenimentului organizate până acum, oferind o experienţă culturală diferită de fiecare dată.

Provocare artistică

„Să ne amintim că plăcerea de a sărbători Anul Nou, alături de cei dragi, prin eleganţa triumfală a unui concert de muzică clasică aparţine tradiţiei europene formate în urmă cu aproape două secole. Totodată, prin alegerea unui program aparte ce cuprinde lucrări mai puţin interpretate în sălile de concert, la care se adaugă repertorii de jazz, Concertul de Anul Nou de la Sibiu se deosebeşte fundamental de tiparul concertelor similare din toată lumea unde se preferă şi astăzi modelul vienez”, a declarat Sebastian Gheorghiu, fondator ICon Arts şi manager de proiecte al UCIMR.
Concertul de Anul Nou de la Sibiu răspunde an de an unei provocări artistice excepţionale unde prezenţa coregrafiei contribuie la succesul formatului, fiecare ediţie a evenimentului desfăşurându-se cu casa închisă.

Surprize la final

Ediţia de anul acesta va aduce spectatorilor câteva surprize în plus, la finalul evenimentului, în absenţa momentelor de socializare care cuprindeau degustarea tradiţională de şampanie. În completarea atmosferei cinematice în care poveştile de dragoste încep la o cafea şi se transformă în eternitate prin ciocnirea paharelor de şampanie, publicul va primi mostre de cafea Mogiana din Brazilia, pregătită manual, prin partenerii de la
Urban Vibe Roastery, precum şi doze cochete ale faimosului vin spumant Cava „1551” oferite de Grupul Codorníu Raventós, cea mai veche afacere de familie din Spania şi una dintre cele mai vechi din lume, fiind în acelaşi timp creatorul Cava, folosind metoda tradiţională.
Biletele se pot achiziţiona online de pe platformele myticket.ro şi entertix.ro, dar şi de la Casa de Bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu, informaţii la numărul de telefon 0735566486. Preţul unui bilet este de 150 de lei
şi va cuprinde cadourile simbolice menţionate mai sus.
Evenimentul este organizat de Asociaţia „Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România”, parte din proiectul „Anotimpuri VI”, reprezentând cel de-al patrulea sezon calendaristic, „Iarna”. Proiectul „Anotimpuri VI” este o acţiune culturală co-finanţată de Primăria municipiului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*