O turmă de zimbri a făcut zid în jurul unui pui abia născut VIDEO

Specialiștii Romsilva au descoperit și filmat, în cadrul acțiunilor de monitorizare, primul pui de zimbru născut în libertate în acest an în pădurile Parcului Natural Vânători Neamț. În imagini se vede cum turma face zid în jurul puiului, când zimbrii își dau seama că sunt observați.

Filmarea a fost postată online de Romsilva, cu câteva explicații despre aceste animale și comportamentul lor: „Se observă în imagini cum femelele din turma de zimbri fac zid în jurul micului zimbru, pentru a-l proteja”.

Video aici: https://www.youtube.com/watch?time_continue=105&v=yyYiNnZwyoU&feature=emb_title

Zimbrul este cel mai mare animal din fauna continentului european: masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele sunt mai mici, cu o greutate între 320 și 640 kg, precizează Romsilva.

După două secole de la dispariția lui din fauna României, silvicultorii români au reintrodus specia în țară în 1958, iar treptat au fost create mai multe nuclee de zimbri.

Specialiștii eliberează anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după teste și o selecție riguroasă. Acum, în libertate, în Parcul Natural Vânător Neamț, se află cel puțin 44 de zimbri în libertate, din care cel puțin 16 s-au născut deja în libertate, potrivit Romsilva.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*