O victorie și-o înfrângere. CSU Sibiu s-a întors de la Cluj învinsă din nou de U-BT, dar păstrează șanse la locul secund, după o victorie la scor, cu CSA Steaua

Echipa sibiană a arătat, la Turneul 13 al Ligii Naţionale de baschet masculin, de la Cluj-Napoca, că încă n-are banca și forța necesară să învingă liderul U-BT, însă lasă impresia că poate crește atât cât e nevoie în play-off. După eșecul din prima zi, 84-94 (30-26, 15-23, 18-20, 21-25), elevii lui Dan Fleșeriu s-au răzbunat apoi din nou, la fel ca-n tur, pe CSA Steaua, scor 107-79 (23-17, 34-21, 31-23, 19-18).

Mai buni la recuperare

Duminică seară, în derbiul Ardealului, elevii lui Dan Fleșeriu s-au ținut aproape de adversar până foarte aproape de final, când au fost surprinși de apărarea ceva mai agresivă a gazdelor. S-au precipitat, iar în cele din urmă s-au recunoscut învinși. „Am avut o rotație mai scurtă, fără prezența lui Lucas. A fost o partidă destul de bună ofensiv, pentru ambele echipe și, din păcate pentru noi, din punct de vedere defensiv, destul de slabă. Au dominat lupta la recuperare și, în primul rând, acolo cred că s-a făcut diferența. Deși noi am făcut mai multe recuperări ofensive, lucru care arată cât de mult ne-am dorit să rămânem în meci și să încercăm să-l câștigăm, ei au avut la final cu 12 recuperări mai mult“, a explicat Dan Fleșeriu.

XRM, înger și demon

Xavier Rathan-Mayes (21 de puncte) a fost principalul marcator al echipei noastre, însă tot el a ratat mingi importante în final. „Am urmărit echipa mai mereu campionatul acesta. Mie mi se pare că se forțează nota cu jucătorul XRM dându-i-se rolul de leader de când a venit la echipă. Cred că e greșit, mai ales că Adisson, de la venirea lui XRM, nu mai joacă nimic, iar înainte era marcatorul nr.1 al echipei. Ei doi au cam acelasi profil și se pot completa unul pe celălalt, trebuie găsită soluția. (…) O părere doar“, a observat Claudiu Muntean, fostul nostru mare campion.

În meciul cu U BT, s-au mai remarcat Aurelian Gavriloaia (18 puncte) și Rolland Torok (14 puncte).

Galop de sănătate

Luni, echipa sibiană a făcut din nou scor cu CSA Steaua, după ce în tur învinsese cu 103 – 75. „Este o victorie importantă pentru noi, care ne asigură cel puțin locul 4 la sfârșitul sezonului regulat. O performanță  pe care am reușit-o a 5-a oară consecutiv și asta cred că spune ceva despre valoarea la care a ajuns la ora actuală Sibiul. Avem încă șanse să încheiem pe 2 sau pe 3, în funcție de următoarele rezultate“, a declarat la final Dan Fleșeriu, antrenorul echipei sibiene.

S-au remarcat Xavier Rathan-Mayes, cu 22 de puncte, 7 recuperări și 9 pase decisive, Marquis Addison – 19 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Jayce Johnson cu un double-double, 15 puncte și 14 recuperări, Török – 16 puncte, Gavriloaia – 11 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări.

Meci greu, cu Voluntari

După Paști, echipa sibiană se va deplasa la Constanța, pentru ultimul turneu înainte de play-off. Joi 6 mai jucăm cu poziția 2, 3 sau 4 pe masă, în compania CSO Voluntari. „Știm echipa Voluntariului foarte bine, cu jucători extrem de puternici, care evoluează în ultimul timp foarte bine. Am reușit o victorie în tur, acolo, pe ultima secundă. Evident că va fi un meci de totul sau nimic, o pregătire bună înainte de play-off“,  arată Dan Fleșeriu.

Clujenii au reușit 12 recuperări în plus față de CSU Sibiu (foto facebook/U-BT Cluj-Napoca)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*