Oameni căzuți în stradă, salvați de pompierii sibieni în această noapte. Din păcate pentru un bărbat nu s-a mai putut face nimic

În contextul avertizării meteorologice de cod portocaliu, cei peste 200 de pompieri sibieni s-au aflat în serviciu operativ.

Începând de aseară de la ora 20:00, ISU Sibiu a dispus creșterea capacității de răspuns la eventualele situații de urgență prin activarea Grupei Operative și prealertarea personalului de la subunitățile subordonate, iar echipajele SMURD au efectuat patrulări pe tot parcursul nopții.

De asemenea, s-au transmis înștiințări pentru Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din cele 22 de localități din județul Sibiu, care se află sub avertizare meteorologică de cod portocaliu, în vederea activării permanenței și dispunerea măsurilor de competență.

În ultimele 24 de ore, pompierii militari sibieni au intervenit pentru:

Limitarea și lichidarea unui incendiu de autoturism;

3 misiuni de aplicare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor (PSI);

48 de intervenții medicale de acordare a primului ajutor calificat.

Dintre cele 48 de intervenții medicale, echipajele SMURD au intervenit la 3 solicitări de acordare a primului ajutor medical calificat pentru persoane aflate în hipotermie.

Aseară în jurul orei 01:00, pe raza localității Cisnădie, un bărbat de aproximativ 50 de ani a fost găsit căzut în stradă. Acesta a suferit un stop cardio-respirator și avea hipotermie.

S-au aplicat manevre de resuscitare cu succes și temperatura corpului a fost adusă la limitele normale, acesta fiind transportat la UPU Sibiu.

În Păltiniș, azi-noapte în jurul orei 03:00, echipajele salvamont au găsit în zăpadă o persoană care avea nevoie de asistență medicală. Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unui bărbat în vârstă de 27 de ani, care prezenta degerături la nivelul membrelor inferioare și l-au transportat la UPU Sibiu.

În această dimineață în jurul orei 07:30, două echipaje SMURD dintre care unul cu medic au intervenit în localitatea Axente Server, pentru a acorda asistență medicală unui bărbat căzut în stradă care prezenta hipotermie și era în stop cardio-respirator.

Echipajele medicale au aplicat protocolul de resuscitare al persoanelor hipotermice  aflate în stop cardio-respirator. Mai bine de 4 ore salvatorii au aplicat manevre de resuscitare reușind să aducă temperatura corpului la limitele normale, însă din nefericire bărbatul în vârstă de 76 de ani nu a răspuns manevrelor, medicul declarând astfel decesul acestuia.

Totodată, în jurul orei 03:00, un apel pe numărul unic de urgență 112 solicita intervenția pompierilor, întrucât pe strada Vasile Aaron din municipiul Sibiu erau degajări de fum de la etajul 1 al unui imobil. La fața locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare la înălțime și un echipaj SMURD.

În urma recunoașterii făcute de pompieri s-a identificat o oală uitată pe aparatul de gătit.

În jurul orei 04:30, pompierii Punctului de Lucru Săliște, au fost solicitați în localitatea Amnaș, pentru stingerea unui incendiu auto. Au intervenit o autospecială de stingere și un echipaj SMURD. La sosirea forțelor incendiul se manifesta generalizat la compartimentul motor. Pompierii au lichidat incendiul în limitele găsite; din fericire nefiind înregistrate victime. Incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit la compartimentul motor al autovehiculului.

„Având în vedere că avertizarea meteorologică de Cod Galben a fost dată din această dimineață la ora 10:00, până mâine, 6 Februarie la ora 20:00 vă atragem atenție asupra următoarelor:

Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

În caz de necesitate, solicitați intervenția salvatorilor prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgență 112” au transmis reprezentanții ISU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*