Oaspeţi din Suedia la Consiliul Județean

O delegație formată din oficiali ai regiunii suedeze Västra Götaland a efectuat azi o vizită la Consiliul Județean Sibiu, în cadrul parteneriatului existent între cele două administrații.

Din delegația oaspeților au făcut parte Magnus Berntsson, președintele Consiliului Regiunii Västra Götaland, Conny Brännberg, președintele Comitetul de Afaceri Culturale, Ann-Charlott Karlsson, vicepreședintele Comitetului de Afaceri Culturale, și  Peter Bratt, dezvoltator regional, Comitetul de Afaceri Culturale.

Oficialii suedezi au fost întâmpinați de președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, și de vicepreședintele Christine Manta-Klemens. La întâlnire au participat consilierii județeni Friedrich Gunesch și Vlad Vasiu – președintele Comisiei pentru Cultură a Consiliului Județean, Oana Popa, directorul Direcției Strategii, Proiecte a CJ Sibiu, Cristina Doris Banciu, consilier relații internaționale CJ Sibiu, Valentin Delcă, directorul Direcției Județene pentru Cultură, Ciprian Ștefan, director general Complexul Național Muzeal ASTRA, Alin Chipăilă, președintele Asociației Județene de Turism Sibiu, Andrea Mănăstirean, manager proiecte Fundația Biserici Fortificate a BECAR.

Temele de discuții au vizat propunerile de colaborare făcute de CNM ASTRA, proiectul CHRISTA derulat de AJTS, programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, bisericile fortificate, noul spital și alte aspecte de bune practici prezentate de partea suedeză, cum ar fi susținerea producătorilor locali și implicarea acestora în turism.

”Este îmbucurător faptul că relațiile internaționale dezvoltate de Consiliul Județean Sibiu și, în cazul de față, relațiile cu regiunea suedeză Västra Götaland sunt o sursă valoroasă de exemple de bune practici pentru mai multe domenii de activitate ale Consiliului Județean și ale instituțiilor din subordine. Totodată, este benefic pentru noi că putem prelua informații, soluții și modele de succes de la administrații europene care au bătut drumul dezvoltării turismului, prin politici culturale și prin valorificarea potențialului local, care include, evident, și gastronomia”, a precizat Cîmpean.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*