Obiectiv depășit la spectacolul caritabil de magie în beneficiul copiilor instituționalizați din Sibiu

Spectacolul caritabil de magie “Împreună schimbăm viitorul copiilor instituționalizați”, susținut ieri seară la Teatrul mic, s-a bucurat de un răspuns peste așteptări din partea sibienilor dornici să îi ajute pe copiii din centrele de plasament din județul Sibiu, astfel încât fondurile obținute vor acoperi inclusive materialele pentru ședințele de dezvoltare personală planificate.  Inițiativa a aparținut programului Ajungem Mari, în colaborare cu Hocus Pocus Preparatus.

DR_spectacolcaritabil_06 (1 of 1)„Ne bucură foarte mult că sibienii au răspuns într-un număr așa de mare invitației noastre de a participa la acest spectacol caritabil de magie și le mulțumim din suflet. Sunt convinsă că vom face o diferență majoră în viața acestor copii”, a declarat Iulia Pataki, coordonator Ajungem Mari Sibiu. Fondurile colectate în urma spectacolului vor asigura un total de 15 ședințe de dezvoltare personală pentru 30 de copii din centrele de plasament din județul Sibiu, timp de trei luni, cu un consilier în dezvoltare personală cu experiență considerabilă în lucrul cu copiii. Întrucât obiectivul de strângere de fonduri a fost depășit, costurile cu materialele necesare acestor ședințe vor fi, de asemenea, acoperite. „Atelierele le vor oferi copiilor contexte în care să se cunoască mai bine pe sine, să facă schimb de experiențe, să își facă ordine pe plan fizic, mental, emoțional și spiritual, să fie ascultați activ”, a declarat Laura Cândea-Burnete, consilier dezvoltare personală și fondator ArtNativ.

Pentru copiii din 26 de judeţe

Programul educațional Ajungem Mari, dezvoltat de Asociaţia Lindenfeld, susţine educaţia copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate în 26 de județe din România. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să  le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi. În județul Sibiu, proiectul se derulează în prezent în patru centre de plasament  (Sibiu, Orlat, Cisnădie, Agârbiciu) și două afterschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 200 de copii și implicând 100 de  voluntari. Alte centre se vor alătura programului pe măsura ce proiectul se dezvoltă la nivel local.

Experienţă în munca cu copiii

Laura Cândea-Burnete este profesor psihopedagog, art-terapeut în formare și mămică. Din dorința de a dezvolta latura emoțională și spirituală a fiecărui copil în parte, cu scopul de a le îmbogăți experiența de viață, Laura a creat un spațiu permisiv bazat în profunzime pe  conceptele de art-terapie, un spațiu în care copiii au voie să existe exact așa cum sunt. Astfel, a luat naștere Art’Nativ, un atelier gândit și creat cu scopul de a oferi programe educaționale individualizate în baza tehnicilor art-terapeutice. În acest spațiu, se promovează unicitatea și diversitatea fiecărui copil în parte, oferindu-le contexte specifice care să îi ajute să se dezvolte pe plan emoțional, mintal, fizic și spiritual.

Hocus Pocus Preparatus este o echipă de tineri actori preocupați de ceea ce înseamnă dezvoltarea armonioasă a unui copil. Spectacolele de teatru, poveștile interactive și spectacolele de magie pe care aceștia le organizează stimulează imaginația copiilor, le dezvoltă creativitatea, îi ajută în interacțiunea cu cei din jur și le completează educația.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*