Obiectivul UDMR: „Să existe un viitor maghiar sigur acasă, în Transilvania”

Familia, ca element de bază al minorității maghiare, a fost unul dintre conceptele cele mai importante discutate la Congresul UDMR desfășurat, zilele trecute, la Sângeorgiu de Mureș.

„Împreună pentru familie, împreună pentru comunitate. Planul de acțiune pentru perioada 2021-2024, adoptat de Congresul UDMR, este important și pentru familiile comunităților maghiare care trăiesc în minoritate absolută. În județul Sibiu vom oferi sprijin și pentru familiile mixte, dorim să consolidăm identitatea maghiară și a persoanelor care au pornit pe drumul asimilării. După pandemie avem nevoie cu toții să reconstruim relațiile interpersonale, să relansăm viața în cadrul comunității, astfel încât să existe un viitor maghiar sigur acasă, în Transilvania”, a apreciat deputatul sibian Zacharie Benedek.

«Împreună pentru familie – Plan de acțiune pentru perioada 2021-2024» stabilește sarcinile guvernării și direcția strategică din cele mai importante domenii economice și sociale pentru următorii ani. Documentul sintetizează sarcinile și îndatoririle care ne așteaptă în acest ciclu guvernamental. În vremuri grele trebuie să consolidăm familia – cel mai stabil liant al societății, pilonul de bază al comunității noastre. De asemenea, este o prioritate să dezvoltăm comunitatea, să protejăm mediul și să extindem oportunitățile pentru tineri, de la educație până la antreprenoriat și sport.

Noi muncim pentru ca noua normalitate să fie mai bună decât cea veche. Planul de acțiune caută răspunsuri la provocările noi și complexe date de situația actuală. Am făcut față pandemiei, ne-am dovedit forța, ne-am unit, am depășit ceea ce a fost mai greu, acum trebuie să ne concentrăm pe relansarea economiei și a vieții în comunitate. Doar astfel putem crea un viitor sigur pentru familiile noastre”, au detaliat reprezentanții formațiunii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*