Ocna Sibiului și Cârțișoara s-au înfrățit cu o asociație de comune din Franța

Primarul orașului Ocna Sibiului și cel al comunei Cârțișoara și Comunitatea de Comune Sevre și Loire, din Franța, au semnat, astăzi, „Jurământul de Înfrățire”.

Prin acest act, se dorește promovarea valorilor universale de libertate, posibilitatea de a participa la schimburile de experiență între cele două comunități fără nici un fel de discriminare.

Parafarea a avut loc în sala festivă a Primăriei Ocna Sibiului, comunitățile fiind reprezentate de primarii George-Claudiu Petrescu, respectiv Vasilică-Sorin Cârțan și vicepreședintele Comunității de Comune din Franța, Patrick Baleydier, în prezența a numeroși invitați români și francezi.

Prezent la eveniment, prefectul Adela Muntean a subliniat că „printre factorii determinanți în încheierea acestui Jurământ de Înfrățire stă în primul rând dorința dvs. de a coopera cu alte municipalități, cu alți oameni având scopul de a face schimb de cunoștințe care să consolideze calitatea vieții semenilor dumneavoastră, pentru a identifica împreună nevoi asemănătoare, pentru a putea dezvolta și implementa proiecte care să aducă beneficii comunităților pe care le reprezentați. Iar doar un parteneriat activ asigură acest deziderat”. Prefectul a mai afirmat despre eveniment că „reprezintă dezvoltarea unui câmp de acțiune pluridisciplinar având la bază participarea directă a autorităților locale și nemijlocit a cetățenilor la acțiuni. Parteneriatul acesta constituie și o sursă de învățare și un mijloc de sensibilizare pentru tot ceea ce se petrece în jurul nostru”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*