Octavian Berceanu (USR): „Sunt oameni corupți în sistem și există o corupție endemică în instituțiile statului”

Fostul comisar al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR) s-a aflat joi și vineri în județul Sibiu pentru o vizită în teren și o dezbatere asupra unor probleme de mediu din județ.

În cele 6 luni de mandat, unul dintre proiectele în care a investit energie a fost un control amănunțit a tuturor balastierelor din România efectuând astfel cele mai importante controale din istoria recentă a Gărzii de Mediu.

Tocmai de aceea joi seara, împreună cu europarlamentarul Nicu Ștefănuță a făcut o vizită la Turnu Roșu, acolo unde localnicii au semnalat prin vocea consilierului local USR Andreea Anghel mai ulte probleme la o balastieră din localitate care de multe ori deversează în Olt ape uzate fără nici o tratare prealabilă.

Astăzi, într-o conferință de presă Andreea Anghel și-a exprimat nemulțumirea față de reacția aproape inexistentă a autorităților care au fost sesizate de locuitorii din Turnu Roșu de neregulile care se produc la balastieră.

„Nu mai departe de luna trecută a fost sesizat un astfel de incident, în sensul că stația de sortare și spălare a agregatelor minerale deversa direct în Olt apa uzată fără nici un fel de decantare. A fost anunțat imediat tot Consiliul Local dar și autoritățile de mediu, Garda de Mediu, Apele Române, Instituția Prefectului. Incidentul s-a întâmplat în 11 iulie, știți când au venit autoritățile în control? În 18 iulie, stația nu funcționa, nu era nici o deversare”.

Fostul comisar al Gărzii de mediu, Octavian Berceanu consideră că asytfel de lucruri se întâmplă frecvent în România de vină fiind, în viziunea sa, gradul ridicat de corupție din toate instituțiile statului.

„Sunt oameni corupți în sistem și există o corupție endemică în instituțiile statului” a concluzionat Octavian Berceanu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*