Oftalmologi la congres

În perioada 8-10 noiembrie, Sibiul găzduiește congresul anual al Societăţii Române de Lentile de Contact (RCLSO).

La eveniment vor participa medici oftalmologi de la cele mai importante spitale universitare din țară, precum și din Germania, Italia și Moldova. Tematica aleasă în acest an este prevenția și diagnosticul precoce în patologia suprafeței oculare, respectiv complicațiile în ceea ce privește lentilele de contact. Organizatorii congresului sunt: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Medicină, Clinica Ofta Total Sibiu, Colegiul Medicilor Sibiu și Centrul de Cercetare a Suprafeţei Oculare Sibiu.

Manifestarea științifică va debuta cu prezentări teoretice cu amprentă personală, susținute de personalități naționale și internaționale. Ziua de sâmbătă, 9 noiembrie, va include o sesiune pentru medicii rezidenți, cu prezentări de cazuri și lucrări științifice susținute de aceștia și vor continua prezentările de lucrări științifice, simpozioane și prezentari tip poster.

„Munca oftalmologilor, de la diagnosticare, tratament și până la intervenții chirurgicale, este transpusă în lucrări științifice care vor fi prezentate în cadrul congresului, astfel încât rezultatele activității noastre să contribuie la dezvoltarea acestui domeniu vast al explorării suprafeței oculare în beneficiul pacienților, acesta fiind scopul Societăţii Române de Lentile de Contact”, a precizat dr. Elena Mihai, medic primar în cadrul Secției Clinice Oftalmologie a SCJU Sibiu și secretar științific la RCLSO.

One Comment

  1. Pingback: Oftalmologi la congres – Made in Transilvania

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*