Olimpiada de religie de la Sibiu – etapa județeană

Olimpiada de religie din judeţul Sibiu s-a desfăşurat sâmbătă, 19 martie,  la Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură  “Carol 1” din oraș. Peste 120 de elevi de la şcolile şi liceele din judeţ s-au înscris la concursul şcolar.

Înainte de începerea concursului, în capela instituției de învățământ, elevii olimpici au primit binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

Alături de Înaltpreasfinţitul Mitropolit Laurenţiu, la Olimpiada de Religie s-au aflat inspectorul de Religie al judeţului Sibiu, prof. Gabriela Frăţilă, inspectorul de Religie de la Arhiepiscopia Sibiului, dr. Sorin Joantă, directorul liceului “Carol 1”, prof. Alina Soare Popescu, dascălii de religie şi cadrele didactice din comitetul de organizare.

Ierarhul i-a felicitat pe elevi pentru dragostea lor faţă de această disciplină şcolară deosebită şi le-a urat mult succes. Părintele Mitropolit le-a oferit în dar câte o carte de rugăciuni, iconiţe, dulciuri şi alte daruri.

La competiţia de la Sibiu s-au înscris elevi de la clasa a V-a, până la clasa a XII-a, iar pregătirea lor a fost apreciată de dascălii de religie care i-au însoţit la acest concurs, precum şi de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Câştigătorii concursului judeţean de la Sibiu vor participa la Olimpiada Naţională de Religie şi vor avea posibilitatea să concureze cu elevi din alte judeţe ale ţării, iar toţi cei care au avut rezultate remarcabile la etapa de la Sibiu vor fi premiaţi de Înaltpreasfinţitul Mitropolit Laurenţiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*