Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, susținută de AFCN

Administraţia Fondului Cultural Naţional cofinanțează cu o sumă importantă Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, organizată de Muzeul ASTRA.

Instituția sibiană de cultură a anunțat, astăzi, că Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale” a înregistrat un nou succes în cadrul primei sesiuni de finanțare pentru anul 2018, demarată de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Pe aria tematică „Proiecte de tip festival/cu caracter repetitiv”, Muzeul ASTRA a obținut o finanțare în valoare de 75.000 lei.

„Proiectul este parte integrantă a programului de revitalizare şi recuperare pentru cultură a patrimoniului imaterial derulat de Muzeul ASTRA şi urmăreşte conştientizarea populaţiei şcolare asupra valorilor perene ale civilizaţiei populare româneşti, îmbogăţirea talentului şi a aptitudinilor celor care cu pasiune se apleacă asupra acestora, urmărind dezvoltarea abilităţilor practice de a produce valori de artă populară autentică”, a declarat Elena Găvan, muzeograf la Muzeul ASTRA.

Ajunsă la cea de a XXIII-a ediție, Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”  se va desfășura, conform regulamentului, în zilele de 27-29 martie – faza județeană, la Biblioteca Județeană ASTRA, iar între 24 și 29 iulie – faza națională, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*