Omagiu lui „Toci”

Sala Transilvania a inaugurat terenul de baschet 3×3 recent amenajat în vecinătatea polivalentei.

Terenul de baschet poartă numele regretatului Elemer Tordai, unul din jucătorii emblematici ai Sibiului și ai României, de care se leagă cele două titluri naționale obținute de echipa de baschet CSU Sibiu, în anii 1995 și 1999.

Investiția a fost recepționată în luna mai, însă din cauza pandemiei nu a putut fi organizat un eveniment public.

„O parte dintre prietenii baschetului sibian ne-au fost astăzi alături la inaugurarea oficială a terenului “Elemer Tordai”. Știm că, în realitate, suntem mult mai mulți și că ar fi fost frumos ca împreună să-l omagiem pe “Toci”. Din păcate, situația actuală nu a permis organizarea unui eveniment cu număr mare de participanți. Purtăm însă cu toții, în suflete, respectul și dragostea față de “unicul căpitan”. Ne-am amintit astăzi cu emoție, dar și cu mare bucurie, de pasiunea lui Elemer Tordai pentru baschet. Aceasta l-a adus, la 18 ani, la CSU și l-a condus la performanțe demne de evocat peste ani. Și tot pasiunea pentru baschet ne va arăta și viitori campioni ai sportului sibian, formați, de ce nu, pe acest nou teren”, au declarat reprezentanții Serviciului Public Sala Transilvania.

Elemer Tordai s-a născut la Mediaș pe 6 mai 1971. Pasiunea pentru baschet și talentul nemărginit l-au făcut să ajungă la CSU Sibiu la vârsta de 18 ani. A fost căpitanul echipei de baschet CSU Sibiu, echipă alături de care a cucerit două titluri naționale, în anii 1995 și 1999, și a fost selecționat în echipa națională, unde a jucat peste 100 de meciuri. S-a retras din sport la sfârșitul sezonului 2005/2006 și a încetat din viață în anul 2007.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*