Operațiile copiilor bolnavi de inimă, decontate la Sibiu prin Casa de Asigurări de Sănătate

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) decontează, începând din această lună, operaţiile copiilor bolnavi de inimă, care se pot face în judeţul Sibiu, doar într-o clinică privată, a anunţat directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Vasile Spinean.

Potrivit sursei citate, statul decontează intervenţiile chirurgicale cardiovasculare pentru copii, din clinica Polisano-Medlife din Sibiu, dar nu şi cheltuielile pentru cazare și hrană.

Peste o sută de copii cu malformaţii cardiace au fost operaţi în ultimii trei ani în clinica privată din Sibiu de către echipe formate din mai mulţi chirurgi români şi străini. Copiii au fost operaţi cu ajutorul Fundaţiei Polisano, care a făcut rost de sponsorizări, ca să suporte costurile acestor intervenţii.

Ministrul Sănătăţii, chirurgul Victor Costache, care operează şi în prezent la Sibiu, a declarat în repetate rânduri că a făcut parte din aceste echipe de medici care au ajutat copiii. Costache a atras atenţia, la începutul acestui an, că o mie de copii cu malformaţii cardiace mor anual în România, din cauză că nu sunt operaţi în clinicile de la noi sau din străinătate, unde doar jumătate dintre ei au şansa să beneficieze de o intervenţie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*