Opruț, convocat la naționala mare

Selecționerul Edi Iordănescu l-a convocat în premieră pe Raul Opruț la naționala mare a României. „Fundașul stânga în vârstă de 24 de ani face parte din lotul de 26 de fotbaliști români convocați de selecționerul Edward Iordănescu pentru meciurile amicale cu Slovenia și Moldova, care vor avea loc pe 17, respectiv 20 noiembrie. Raul este primul fotbalist din istoria A.F.C.Hermannstadt convocat la reprezentativa țării noastre!“, anunță și FC Hermannstadt.

Raul Opruț ar putea debuta pentru naționala mare în meciurile cu Slovenia și Moldova, fiind convocat în premieră de selecționerul Edi Iordănescu. Fundașul de 24 de ani, a mai reprezentat România la U19 și U21.

foto: facebook/FCH

Naționala României dispută în această lună două jocuri de pregătire, ultimele înaintea debutului de anul viitor în preliminariile EURO 2024. Joi, 17 noiembrie, de la ora 18:30, pe Cluj Arena (Cluj-Napoca, România întâlnește Slovenia, pentru ca duminică, 20 noiembrie, de la ora 20:30, pe stadion Zimbru (Chișinău), să întâlnească Moldova.

„Selecționerul Edward Iordănescu a anunțat lotul pe care va miza la aceste două jocuri. Dintre cei 26 de jucători convocați, 6 sunt eligibili și pentru naționala Under 21, iar 8 se află în fața unui potențial debut la prima reprezentativă.

De altfel, media de vârstă a tricolorilor care vor intra de la finalul săptămânii în cantonament este una scăzută, 24,3 ani.

«Așa cum am spus la finalul acțiunii din luna septembrie, îmi doresc să avem continuitate la Echipa Națională, atât din punct de vedere al strategiei și al filosofiei de joc, cât și în ceea ce privește selecția, în vederea formării unui lot omogen și a unui grup unit. Așadar, pentru aceste două meciuri, pe lista mea s-au aflat și alți jucători din străinătate. Totuși, nefiind perioadă FIFA, au existat cluburi din străinătate care nu au dorit, din diverse motive, să lase fotbaliștii la lot, trecând peste dorința acestora. În aceste condiții, am fost nevoit să schimb strategia și atunci am apelat și la unii jucători de perspectivă, care noi credem că într-un timp scurt ar putea reprezenta soluții pentru prima reprezentativă», a declarat selecționerul Edward Iordănescu.

Lotul convocat pentru meciurile cu Slovenia și Moldova este următorul:

PORTARI: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0), Mihai Popa (FC Voluntari, 0/0)

FUNDAȘI: Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Alexandru Pantea (FCSB, 0/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 16/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 23/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 1/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 28/2), Raul Opruț (Hermannstadt, 0/0)

MIJLOCAȘI: Darius Olaru (FCSB, 7/0), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 7/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 8/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 43/2), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 26/3), Andrei Cordea (FCSB, 4/0), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 3/0), Antonio Sefer (FC Rapid 1923, 0/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 3/0), Claudiu Petrila (CFR Cluj, 0/0)

ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 32/10), Denis Alibec (Farul Constanța, 27/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 15/2)“, a transmis Federația Română de Fotbal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*