Ordinea în care se instalează simptomele de COVID-19

O echipă de cercetători de la Universitatea din California de Sud a stabilit ordinea apariţiei şi manifestării simptomelor COVID-19, boala provocată de noul coronavirus. Acest lucru ar putea ajuta persoanele infectate să se izoleze şi să ceară asistenţă medicală în timp util, scrie revista „Frontiers in Public Health”.

Evoluţia simptomelor de COVID-19, boala care a provocat deja peste 770.000 de decese în lumea întreagă, a făcut obiectul unui studiu special efectuat de o echipă de cercetători de la Universitatea din California de Sud.

Rezultatele cercetării au fost publicate în „Frontiers in Public Health”.

Conform studiului, COVID-19 se manifestă iniţial prin tuse şi febră, apoi prin dureri musculare, urmate de greaţă şi eventual diaree. Cercetătorii au stabilit această ordine după ce au studiat cazurile a 60.000 de pacienţi atinşi de COVID-19, gripă, sindromul respirator al Orientului Mijlociu (MERS-CoV) şi sindromul respirator acut sever (SARS-CoV).

Cunoaşterea ordinii apariţiei simptomelor de COVID-19 este importantă atât pentru prevenirea răspândirii bolii, cât şi pentru tratarea ei, afirmă cercetătorii.

„Ţinând cont de faptul că există acum abordări mai eficiente pentru tratarea COVID-19, detectarea precoce a simptomelor în rândul pacienţilor poate scurta durata spitalizării”, subliniază ei. Peste 21 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în întreaga lume până duminică, potrivit Universităţii Johns Hopkins. Numărul deceselor a ajuns la circa 771.000.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*