Organizația Oamenilor de afaceri PNL Sibiu: „Șî noi vrem autostrăzi!“

Stephan Braune, președintele Organizației Oamenilor de afaceri PNL Sibiu, susține că lipsa infrastructurii în Moldova este principalul motiv din cauza căruia estul țării nu reușește să se dezvolte.

„Investițiile private au nevoie de autostrăzi, iar oamenii au nevoie de investiții private – este un mecanism simplu pe care statul trebuie să-l respecte dacă vrea cu adevărat ca o zonă să se ridice. Inițiativa «șî eu»  a plecat tot de la un investitor. Acesta a ajuns la un nivel la care, probabil, îi este tot mai greu să-și coordoneze afacerile în lipsa unor legături rutiere rapide. Cred că pe domnul Ștefan Mandachi doar sentimentele curate față de zona în care a crescut și față de oamenii locului l-au făcut să nu se relocheze până acum, iar statul ar face bine să înțeleagă asta, la fel cum ar face bine să înțeleagă că sunt alți investitori în țară, producătorii de automobile de exemplu, care dacă nu vor avea la dispoziție o infrastructură modernă, vor pleca”, spune Stephan Braune.

Oamenii de afaceri din PNL Sibiu apreciază demersul „șî eu“ ca  un semnal decent, iar faptul că a fost inițiat de un antreprenor este lăudabil și poate servi drept exemplu și pentru alții care, pe moment,  preferă să fie mai puțin vocali pentru a-și proteja afacerile în fața unor eventuale presiuni.

Pentru a-i încuraja pe inițiatorii „șî eu», o parte dintre întreprinzătorii liberali sibieni care conduc afaceri vor întrerupe vineri, 15 martie, la ora 15, programul pentru 15 minute în firmele pe care le conduc. Este vorba, între altele, de companiile: SOBIS, Omnibuscenter SRL, Verena SRL, Urban View Media SRL, Tassid SRL și altele.

„Oamenii de afaceri au înțeles că, atunci când îți desfășori activitatea legal, nici măcar politicienii aflați acum la putere și obișnuiți să intervină în activități care nu-i privesc nu au ce să facă. Mă bucur să constat că antreprenorii își asumă un semnal puternic și îi felicit pentru acest lucru”, a afirmat președintele PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*