Organizația Salvaţi Copiii a lansat o broşură despre alăptare, inspirată de Şcoala Părinţilor de la Sibiu

Asociaţia Salvaţi Copiii România a lansat o broşură gratuită despre alăptare, cu sfaturi date de doi medici şi un consilier pentru alăptare, după modelul Şcolii Părinţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

Circa 12.000 de exemplare ale acesteia urmează a fi distribuite la nivel naţional, a anunţat ieri, preşedintele executiv al asociaţiei Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu. „Ne-am propus să lansăm o colecţie de zece broşuri pentru părinţi. Prima este despre alăptare. A fost lansată şi la Bucureşti. Vom tipări cam 12.000 de exemplare, fiecare broşură”, a spus Alexandrescu, într-o conferință de presă la Sibiu.

Aceste broşuri cu sfaturi de la medici pentru părinţi sunt realizate de cei care fac deja consiliere gratuită la Sibiu, cu părinţii, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. „În mod ideal, alăptarea trebuie să înceapă în primele 30 de minute după naşterea naturală, pe cale vaginală, atunci când şi mama şi nou-născutul se simt bine şi naşterea a decurs normal”, este doar una din recomandările din broşură, potrivit Agerpres.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*