Oroian prinde lotul României U21 chiar înainte de Euro 2023!

FC Hermannstadt mai dă un jucător loturilor naționale. După convocarea lui Raul Opruț în selecționata condusă de Edi Iordănescu, a venit rândul tânărului Alexandru Oroian.

foto: facebook/FCH

Născut la Mediaș pe 27 ianuarie 2001, Alexandru Oroian a fost convocat de Emil Săndoi la naționala U21 pentru un  stagiu de pregătire care va începe luni 14 noiembrie. Extrema stânga a FC Hermannstadt a jucat în 15 din cele 16 meciuri de campionat din actuala ediție de campionat (FCH are o restanță cu CFR Cluj), reușind și un gol, în runda a 2-a, 1-1 la Chindia Târgoviște.

„Mijlocașul lateral în vârstă de 21 de ani a fost convocat de către selecționerul Emil Săndoi pentru un stagiu de pregătire cu naționala U21, în care „tricolorii mici” vor disputa două meciuri amicale cu CSA Steaua și F.C.Argeș. Reprezentativa Under 21 a României, participantă anul viitor la Campionatul European găzduit de țara noastră împreună cu Georgia, se va reuni luni, 14 noiembrie, pentru un stagiu de pregătire.“, a anunțat FC Hermannstadt.

Lotul convocat pentru acest stagiu de pregătire este format din 25 de jucători:

PORTARI: Andrei Gorcea (U Cluj), Robert Popa (U Craiova 1948), Szilárd Gyenge (FK Csíkszereda);

FUNDAȘI: Dan Sîrbu (Farul Constanța), Bogdan Racovițan (Rakow | Polonia), Andrei Coubiș (AC Milan | Italia), Victor Dican (FC Botoșani), Ricardo Farcaș (Siena | Italia), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52), Andres Dumitrescu (Sepsi OSK);

MIJLOCAȘI: Marius Corbu (Puskás Akadémia), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Mihai Lixandru (CS Mioveni), Vlad Pop (CS Mioveni), Constantin Grameni (Farul Constanța), Alexi Pitu (Farul Constanța), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexandru Oroian (Hermannstadt), Octavian Popescu (FCSB), Rareș Ilie (Nice | Franța), Adrian Mazilu (Farul Constanța);

ATACANȚI: Jovan Marković (Universitatea Craiova), David Miculescu (FCSB), Daniel Bîrligea (CFR Cluj).

Adversarii de la EURO 2023

La Campionatul European de anul viitor, România a fost trasă la sorți într-o grupă alături de Spania, Ucraina și Croația. Programul meciurilor de la EURO 2023:

Miercuri, 21 iunie 2023, ora 21:45: ROMÂNIA – Spania

Sâmbătă, 24 iunie 2023, ora 19:00: ROMÂNIA – Ucraina

Marți, 27 iunie 2023, ora 21:45: Croația – ROMÂNIA

Alexandru Oroian a debutat sub steagul tricolor la selecționata U20, sub comanda lui Bogdan Lobonț, în urmă cu un an.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*