Ovidiu Ganț: Nu vom avea autostradă între Sibiu și Brașov în următorii 7 ani

O autostradă între Sibiu și Brașov nu va fi realizată, cel puțin în următorii șapte ani, este de părere deputatul FDGR Ovidiu Ganț.

Ovidiu Ganț

Ganț l-a întrebat pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ce progrese s-au realizat în privința autostrăzii Sibiu-Brașov, după ce acest proiect a fost cuprins în masterplanul general de transport și i s-a asigurat finanțare prin POIM 2014-2020. Răspunsul primit de parlamentarul Forumului German, ieri, menționează că, pentru autostrada Sibiu – Făgăraș, este în curs de derulare contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate. Termenul de finalizare a revizuirii SF este 8 august 2019. „Analiza Multicriterială 2 pentru alegerea variantei optime de traseu este în curs de aprobare la nivelul JASPERS”, au mai precizat reprezentanții ministerului de resort. În ceea ce privește autostrada Făgăraș – Brașov, Răzvan Cuc susține că aplicația de finanțare pentru componenta de pregătire aferentă acestei secțiuni este în curs de evaluare. A fost elaborat caietul de sarcini pentru completarea SF, urmând a fi demarată procedura de achiziție publică. „Termenul de finalizare a proiectului «Completare Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Brașov (Cristian) – Făgăraș este de 14 luni de la semnarea contractului”, se mai arată în răspunsul ministrului.

”Răspunsul primit este descurajant, în sensul că în ritmul preconizat se pare că nu vom avea autostradă între Sibiu și Brașov în următorii 7 ani, deși reprezintă o necesitate economică stringentă. Guvernul trebuie să accelereze procedurile ca să beneficiem de fondurile europene care ne stau la dispoziție”, a declarat Ovidiu Ganț, pentru Mesagerul de Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*