Ovidiu-Ioan Sitterli, candidat PSD la Camera Deputaților: “Tinerii își vor dori să trăiască în România” (P.E.)

Ovidiu-Ioan Sitterli

– Domnule Ovidiu Sitterli, ați stat de vorbă cu mii de oameni din județul Sibiu. Ce probleme v-au cerut cetățenii să rezolvați?

– În primul rând îmbunătățirea sistemului de sănătate. PSD are deja un program amplu pentru acest domeniu, ale cărui principale măsuri sunt: ieftinirea cu 35% a medicamentelor inovative, construirea (până în 2020) Spitalului Republican „Carol Davila” în București și a 8 spitale regionale (centre de urgență și excelență pentru toate specialitățile medicale), modernizarea spitalelor existente, repornirea producției de vaccinuri și dezvoltarea Institutului Cantacuzino. Proiectul PSD prevede creșteri salariale importante pentru personalul medical: de la 1 ianuarie 2018, un medic rezident va avea 1.200 de euro brut, un medic specialist gr. V, clinic 2.650 de euro, iar un medic primar gr. V, ATI/urgență 3.600 de euro brut. Impozitul pe salariile medicilor va fi 0%. Salariile asistenților medicali vor avea o creștere de 100%. La acestea se adaugă veniturile din gărzi, sporuri, tichete de vacanță.

– PSD a acordat întotdeauna o atenție specială pensionarilor. Ce abordare aveți acum?

– În programul PSD de guvernare sunt prevăzute mai multe măsuri: creșterea punctului de pensie cu 60% (până în 2020), scăderea impozitului pe pensii la 0% pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei brut/lună și la 10% pentru celelalte și eliminarea contribuțiilor pentru sănătate (CASS va scădea de la 16% la 0%).

– Ce presupune Programul „Garanția pentru Tineret”?

– Acest program cuprinde o serie de facilități menite să acorde tinerilor șansa de a face parte din clasa de mijloc: alocații pentru finalizarea studiilor, programe de ucenicie pentru învățarea unei meserii, programe de stagii pentru experiență profesională, stimularea antreprenoriatului, program național de locuințe pentru tineri, cu subvenționarea chiriei, creșterea burselor pentru studenți, dezvoltarea sportului de masă și a infrastructurii sportive.


PUBLICITATE ELECTORALA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*