Pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale (P.E)

Partidul Mişcarea Populară le propune candidaților care deschid listele celorlalte formaţiuni politice parlamentare din judeţul Sibiu la alegerile din 6 decembrie semnarea unui Pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale, în perspectiva ciclului legislativ 2020 – 2024.

Am elaborat textul acestei înțelegeri ținând cont de faptul că, la referendumul din 2009,  83,81% dintre români s-au declarat de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300. De asemenea, am avut în vedere faptul că, potrivit ultimei cercetări a BCS, 90% dintre români vor eliminarea pensiilor speciale și reducerea numărului de parlamentari la 300

Întrucât toţi politicienii le cer românilor să facă sacrificii pentru a trece prin criza care o traversăm, Partidul Mișcarea Populară cere clasei politice să dea un exemplu, să își reformeze instituțiile și să înceapă chiar cu micșorarea Parlamentului și cu eliminarea pensiilor speciale pentru politicieni. În acest sens, propunem candidaţilor celorlalte partide semnarea prezentului document prin care viitorii parlamentari ai judeţului se angajează să susţină, la nivel legislativ, dar şi politic în cadrul propriilor formaţiuni, reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale.

Experienţa trecută ne arată că bătălia politică de la nivel local exportată la Bucureşti şi păstrarea parlamentarilor în zona de demarcaţie politică au ţinut județul și țara pe loc. Dacă toate partidele politice din judeţ îşi dau mâna, dacă parlamentarii realizează că sunt, înainte de toate, în slujba cetățenilor şi semnează acest „Pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale”, acţionând unitar, la nivel parlamentar şi politic, aceste proiecte mult dorite de români pot deveni realitate în următorul Parlament.

PMP lansează această invitaţie către toate partidele politice parlamentare din judeţ şi îşi exprimă speranţa că, în următorii patru ani, toţi politicienii din județ vor acţiona pentru binele comun al celor care îi trimit în Parlament.

Ion ARITON,

Președinte PMP Sibiu,

Candidat pentru Senatul României

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*