Palatul Brukenthal din Avrig trece la meniul de primăvară

Palatul Brukentahal din Avrig lansează o invitatie de a profita de timpul frumos și vremea primăvăratica pentru o vizita la Palat, unde se poate degusta noul meniu de sezon,  pe care bucătarii fostei Resedinte de Vara a baronului Samuel von Brukenthal l-au pregatit special pentru perioada urmatoare.

În această perioadă, vedetele sezonului care ocupa un loc fruntaș în farfurii sunt urzicile, spanacul și nelipsitul patrunjel, iar pofticiosii vor cădea in capcana celor mai rafinate și delicioase mâncăruri, inspirate fie din bucătăria tradiționala româneasca sau cea internațională.

Pentru fanii supelor, maeștrii bucătari propun două rețete delicioase: supa crema de urzici cu crutoane sau supa de salata cu ou și slănina prăjită. Amatorii de pește pot savura salata de cruditaţi cu ton si dressing de primăvară, sau Liguini cu somon afumat și spanac.

Vedete în meniu

Urzicile și spanacul, vedetele noului meniu, verdețuri bogate în vitamina A, B2, C, K, calciu, magneziu si fier, au un „drum” foarte scurt până in farfurie, deoarece ele provin chiar din grădina lui Brukenthal. Iar pătrunjelul poate fi regăsit în noul meniu într-o combinație surprinzătoare, alături de…clatite, mai exact Clatite cu patrunjel umplute cu legume și sos Hollandaise.

Pui și vită

De asemenea, turiști sau localnici, cu toții pot incerca si aceste preparatele speciale, pe baza de carne de pui, vită sau porc. Recomandarea maeștrilor bucătari este mâncarea preferata a Imparatului Franz Joseph, servită cu hrean în smântână, legume și cartofi natur, numită Talfespitz. Dar și Vita Angus din Marpod de pe Valea Hârtibaciului.

Deserturi răcoritoare

Și secțiunea de deserturi are vedetele sale în noul meniu. Astfel, Salata de căpșuni cu menta, Căpșunile cu spumă de vanilie sau Căpșunile cu crema de vanilie și frișcă așteaptă să fie savurate pe terasa frumosului complex baroc, obiectiv unic în România.

La fel ca si în sezoanele anterioare, terasa restaurantului de la Palatul Brukenthal Avrig va fi gazda unor evenimente in aer liber. Sunt așteptați atât turiști, cât și locuitori din zona Sibiului, să viziteze Palatul Brukenthal din Avrig, și sa deguste preparatele din meniul special de primăvară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*